Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σύσκεψη Δήμαρχου – επαγγελματιών Κέρκυρας ενόψει Πάσχα

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) σύσκεψη, υπό την προεδρία του Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Κ. Κασταμονίτη και του προέδρου Χ. Μητσιάλη και μελών του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Η σύσκεψη είχε ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό ενόψει των γιορτών του Πάσχα. Να τηρηθεί η τάξη στην πόλη και....
 ο ευπρεπισμός των καταστημάτων να είναι υποδειγματικός, ζήτησε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
«Ο Δήμος Κέρκυρας έχει διαφημίσει το κερκυραϊκό Πάσχα σε όλη την Ελλάδα φέτος, με μια προσπάθεια που κάνουμε μέσω των περιφερειακών καναλιών. Σας παρακαλώ να βοηθήσετε κι εσείς όσο το δυνατόν περισσότερο» είπε στους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας.
Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε επίσης στη δυσφήμιση του τόπου εξαιτίας φαινομένων αισχροκέρδειας σε καταστήματα, κυρίως εστιατόρια, και ζήτησε την συμμόρφωση των επαγγελματιών. «Δεν είναι δυνατόν, 4 – 5 κακοί επαγγελματίες να δημιουργούν τέτοιο πρόβλημα σε όλο το νησί και να μας δυσφημούν» τόνισε ο κ. Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τα μέτρα που έλαβε η Δημοτική Αρχή, μαζί με την Αστυνομική Δ/νση και το Λιμενικό Σώμα για την κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες του Πάσχα, τους χώρους στάθμευσης και τη συνεργασία με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των επισκεπτών.
Συζήτηση έγινε επίσης και για τα γραφεία πληροφόρησης που θα λειτουργήσει ο Δήμος Κέρκυρας για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, τις δημόσιες τουαλέτες που έχουν δοθεί σε χρήση στις κεντρικές πλατείες της πόλης και για τα μικτά κλιμάκια ελέγχου για την πάταξη της παράνομης εισόδου και του παραεμπορίου.
Για τα ζητήματα αυτά, καθώς και για το ζήτημα της διοχέτευσης των επισκεπτών μέσω κρουαζιερόπλοιων σε κεντρικά σημεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.