Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας: Βαρβαρότητα κατά της Συναγωγής

Απερίφραστα καταδικάζουμε τον βάρβαρο εμπρησμό της Κερκυραϊκής Συναγωγής την Τρίτη 19 Απριλίου, κατά την κορυφαία γιορτή του Εβραϊκού Πάσχα. Η προσχεδιασμένη προσβολή του σεπτού χώρου λατρείας των βασανισμένων Κερκυραίων Εβραίων δεν αποτελεί τίποτε λιγότερο από προσβολή των Κερκυραίων στην ολότητά τους.
Η γενίκευση αθλιοτήτων κατά των ελληνικών Συναγωγών, είναι....
σύμπτωμα ηθικής και διανοητικής εξαθλίωσης που τείνει να γενικευτεί. Είναι αναγκαία προϋπόθεση των εγκλημάτων προσχεδιασμένου βανδαλισμού η ηθική εξαθλίωση των δραστών. Είναι αναγκαία προϋπόθεση των εγκλημάτων προσβολής θεμελιωδών πνευματικών αξιών, συμβόλων που δομούν και συνέχουν τη Δημοκρατία μας και την Κουλτούρα μας, η διανοητική εξαθλίωση του ιθύνοντος νου. Η παχυλή άγνοια της Ιστορίας.
Η «χρηστική» αξία που απέδωσαν στα ιερά εβραϊκά βιβλία οι αδίστακτοι εμπρηστές, χρησιμοποιώντας τα ως προσάναμμα, είναι ενδεικτική του περιορισμένου ορίζοντα της φασιστικής θεώρησης του κόσμου. Ας ξέρουν ότι τα βιβλία είναι πυρίμαχα, ως κιβωτοί ιδεών που δεν λησμονούνται, κιβωτοί ιερότητας του ανθρώπινου αγώνα που δεν απαξιώνεται από μεταπράτες εκβαρβαρισμού.