Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται για το Πάσχα και τους επισκέπτες της

Ο Αντιπεριφερειάρχης Kέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γιώργο Χονδρογιάννη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Χρήστο Μητσιάλη, για να συζητήσουν αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς και της εμπορικής κίνησης κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης εκφράστηκε η αναγκαιότητα να υποστηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα από το καταναλωτικό κοινό, αλλά....
παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον εμπορικό κόσμο, τις ημέρες αυτές που παρατηρείται μεγάλη προσέλευση, οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα να είναι ελκυστικά, οι τιμές των προϊόντων να είναι προσιτές και να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας τα οποία μπορούν να δυσφημίσουν τον τόπο μας, ο οποίος είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στο εσωτερικό κατά τις εορτές του Πάσχα.
Επίσης, ο κ. Σκούρτης τόνισε ότι έχουν δοθεί σχετικές εντολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι στην αγορά.


Συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κύπρου


Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περ. Ενότητας Κέρκυρας στην 36η Διεθνή
τουριστική έκθεση της Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 12 Μαΐου 2011στη Λευκωσία. Στη φετινή παρουσία της Ελλάδας έχει προταθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης η προβολή των τοπικών προϊόντων της Ελληνικής περιφέρειας.


Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων


Ένα ακόμα θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η διεξαγωγή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων.
Τόσο από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Σκούρτης όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης, εξέφρασαν τη βούλησή τους για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ και έθεσαν ως στόχο την αναβάθμισή του, αφού θεωρούν ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την προβολή των κερκυραϊκών προϊόντων και των τοπικών επιχειρήσεων.


Δηλώσεις Σκούρτη


Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης δήλωσε:
«Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, θα πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μας προς την κατεύθυνση της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα.
Από την άλλη όμως, θα πρέπει και οι άνθρωποι του επιχειρείν να καταστήσουν ελκυστικά τα καταστήματα τους και κυρίως να διατηρήσουν προσιτές τις τιμές των προϊόντων, κυρίως δε, θα πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας τα οποία έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν αντίστοιχες χρονικά περιόδους και δυστυχώς αποτέλεσαν αιτία δυσφήμισης του τουριστικού μας προορισμού».