Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το ΜΑΣ για την Απεργία στις 11 του Μάη και μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στις 18 του Μάη.

Το ΜΑΣ και οι επιτροπές αγώνα του Ιονίου Παν/μίου καλούν όλους τους φοιτητές σε δυναμικό αγωνιστικό παρών την Τετάρτη 11 Μάη στις 10 πμ στην Πλ. Σαρόκο.
Για τους φοιτητές, τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας μόνο ένας δρόμος υπάρχει, μόνο μια επιλογή και αυτή είναι να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που δέχονται για τα πτυχία τους και για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Η ζωή του νέου, του φοιτητή ολοένα και δυσκολεύει είτε είναι εργαζόμενος....
φοιτητής είτε όχι, καθώς καθημερινά μειώνεται το χαρτζιλίκι είτε απ’ την δουλειά είτε από τους γονείς του εξαιτίας των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρύτανη του Ι.Π ότι η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώθηκε από 4.000.000 ευρώ σε 2.200.000 ευρώ σχεδόν δηλαδή στο 50%. Το πρώτο πράγμα το οποίο θα χτυπηθεί είναι η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση) και το οποίο το ζήσαμε έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα.
Οι φοιτητές μπροστά τους έχουν δυο σταθμούς. Πρώτα την αγωνιστική παρουσία στην απεργία στις 11 Μαΐου και μετά στις 18 Μάη την μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ζωντάνια των φοιτητικών συλλόγων και την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα πανεπιστήμια. Οι δυνάμεις που μαυρίζουν την ζωή του φοιτητή πρέπει να αποδοκιμαστούν, πρέπει να μειώσουν τα ποσοστά τους και αυτές δεν είναι άλλες από την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αντίστοιχα.
Επίσης την αποχή οι φοιτητές την βιώνουν καθημερινά και αποτελεί άσφαιρος, άκαρπος τρόπος αντίδρασης καθώς έχουμε εμπειρία και από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών (ευρωεκλογές, τοπικές εκλογές) που μόνο φρένο δεν έβαλαν στην κυβερνητική πολιτική.
Καλούμε όλους τους φοιτητές και κυρίως τα παιδιά της εργατικής τάξης να στηρίξουν το ΜΑΣ και τις επιτροπές αγώνα που όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν την πάλη, έβαλαν μπροστά την διεκδίκηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φοιτητών και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΜΑΣ τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ.Κ.Σ. Στις 18 Μάη οι φοιτητές μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έχουν την ευκαιρία να κάνουν την αγανάκτησή τους δύναμη ανατροπής αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε κάθε σχολή.