Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για την ενημέρωση των πληγέντων από την πλημμύρα της 17ης Νοεμβρίου 2010

Από την Αντιδήμαρχο Κερκυραίων – Αχιλλείων – Παρελίων Βαρβάρα Βλάσση, για την ενημέρωση και διευκόλυνση των δημοτών, εκδόθηκε ανακοίνωση με θέμα την οριοθέτηση περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα της 17ης Νοεμβρίου 2010.
Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:...
Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η απόφαση 6895/Π.Ε./Α32 της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) που υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομίας και οι Υφυπουργοί Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Στην απόφαση αυτή οριοθετούνται οι περιοχές που επλήγησαν, ορίζεται η Υ.Α.Σ. ως η αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια και καθορίζεται η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να δοθούν οι ανάλογες πιστωτικές διευκολύνσεις (Στεγαστική Συνδρομή – Σ.Σ.) στους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα οι πληγέντες πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως 11/08/2011 στην Υ.Α.Σ. (Ι. Κόνιαρη 43 & Λ. Κατσώνη, 11471 Αθήνα, τηλ. 210.8704708 και 210.6465245) συνοδευόμενη από τα απαραίτητα έγγραφα (τίτλους ιδιοκτησίας, τοπογραφικό διάγραμμα και φωτογραφίες) και στη συνέχεια μετά από έλεγχο της Υ.Α.Σ. θα εκδοθεί απόφαση χαρακτηρισμού των πληγέντων ακινήτων και θα καθοριστεί το ύψος των ζημιών.
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που θα περιληφθούν στην παραπάνω απόφαση θα δικαιούνται Στεγαστική Συνδρομή, που για την περίπτωση της ανακατασκευής (δηλ. στην περίπτωση κατάρρευσης ή ανεπανόρθωτων ζημιών) κύριας και μόνιμης κατοικίας θα είναι 50% δωρεάν κρατική αρωγή και 50% άτοκο δάνειο και για τις άλλες περιπτώσεις θα είναι το 1/3 δωρεάν κρατική αρωγή και τα 2/3 άτοκο δάνειο.
Για την περίπτωση της επισκευής κτιρίων (δηλ. στην περίπτωση που τα κτίρια πλημμύρησαν και υπέστησαν ζημιές που επιδιορθώνονται) η Σ.Σ. θα είναι εξ’ ολοκλήρου κρατική αρωγή. Η δωρεάν κρατική αρωγή χορηγείται άπαξ και θα είναι για ένα μόνο κτίριο ανά ιδιοκτήτη.
Επισημαίνεται ότι για τις πληγείσες επιχειρήσεις εκτός από την παραπάνω Στεγαστική Συνδρομή προβλέπεται και η χορήγηση αποζημίωσης για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Προκειμένου να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, έως τις 13/05/2011, τηλ. 2661362207.