Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συνεδρίασε η Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Κέρκυρας

Συνεδρίασε στις 18/5/2011 η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Κέρκυρας τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν α)Οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου. β) Θέματα τοπικού ενδιαφέροντος καθώς και ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός γύρω από τα ζητήματα που τέθηκαν. Αποφασίσθηκε να υπάρξει παρέμβαση στη κοινωνία στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του κόμματος έτσι ώστε να γίνουν γνωστές στην Κερκυραϊκή κοινωνία οι θέσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Για το λόγο αυτό έγινε καταμερισμός εργασιών στα Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ειδικότερα για το θέμα της συναίνεσης η ΔΗΜ.ΑΡ. δηλώνει ότι...
 στο εξαιρετικά δύσκολο πεδίο που διαμορφώνεται καμία πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να εκχωρήσει την πολιτική της θέση για τα ζητήματα της οικονομίας σε ένα γενικό και αόριστο κλίμα συναίνεσης. Εκεί που μπορεί να υπάρξει μια κοινή θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων, είναι μια απεύθυνση ενιαίας πολιτικής θέσης προς τους ευρωπαίους εταίρους για τα όρια αντοχής της χώρας. Διαφορετικά δεν μπορεί να καλείται κάποιος σε μια συναίνεση αόριστη και αφηρημένη μέσα μάλιστα από διαταγές των Βρυξελλών που ακυρώνουν την Δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.