Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Σκούρτη και Αντιδημάρχου Κέρκυρας, Σπύρου Μωραίτη, για πολεοδομικά ζητήματα.

Με τον Αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας, Σπύρο Μωραίτη, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης και συζήτησαν πολεοδομικά και αναπτυξιακά θέματα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης....
 ο Νικήτας Καραλής, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Αντρέας Πανδής, ο Γιάννης Χαλμούκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και Σοφία Κοτσιμπού εκπρόσωπος του Πολεοδομικού γραφείου του Δήμου Κέρκυρας.


Η πρόσβαση στο νέο Δικαστικό Μέγαρο


Το πρώτο θέμα της σύσκεψης αφορούσε στην πρόσβαση στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, κατασκευαστικά ολοκληρώνεται και από το Σεπτέμβριο θα μπορεί να δοθεί σε χρήση.
Είναι γνωστό ότι, επειδή η πολεοδόμηση της περιοχής έχει καθυστερήσει, γι’ αυτό αναζητήθηκε η λύση της διάνοιξης πρόσβασης ανατολικά της «Βίλλα Ρόσσα», με τη μετατόπιση του τοιχίου (λίγων μέτρων), στο εσωτερικό του οικοπέδου.
Δυστυχώς, παρά τη θετική γνωμοδότηση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, απέρριψε την πρόταση.
Στη συνάντηση αποφασίσθηκε να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις προς τον Υπουργό Πολιτισμού να αποδεχθεί τη θετική εισήγηση των υπηρεσιών του και να δώσει λύση στο πρόβλημα, το οποίο βεβαίως αφορά και το συνάδελφό του Υπουργό Δικαιοσύνης.
Παράλληλα οι αρμόδιοι φορείς να επιταχύνουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της πολεοδόμησης της περιοχής.


Παράκαμψη αεροδρομίου




Το δεύτερο θέμα της σύσκεψης αφορούσε το αίτημα της ΥΠΑ να κλείσει ο εφαπτόμενος δρόμος του αεροδρομίου, ώστε να μην κινδυνεύσει με υποβάθμιση το αεροδρόμιο και να δοθεί διέξοδος στο κυκλοφοριακό φορτίο.
Στη συνάντηση αποφασίσθηκε ο κάθε φορέας και σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας, να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν στην ευνοϊκότερη επίλυση του προβλήματος.