Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δετλτίου τύπου- απόδειξη της κερκυραϊκής παρακμής

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με θέμα το πρόβλημα πρόσβασης στο νέο δικαστικό μέγαρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο της «Θέμις Κατασκευαστική», Σπύρο Ιωάννου, για να ενημερωθεί πληρέστερα για το ζήτημα αυτό.
Κατά τη συζήτηση, ανέκυψε και το θέμα αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή νέων Φυλακών στην Κέρκυρα.
Όπως είπε ο κ. Ιωάννου στον Αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Σκούρτη, το Δ.Σ του....
ΤΑΧΔΙΚ μετά από πρόταση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, είχε εγκρίνει πίστωση ποσού 1.050.000 ευρώ για την απόκτηση οικοπέδου για τη ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος.
Το ΤΑΧΔΙΚ όρισε ως ημερομηνία διενέργειας διεξαγωγής του διαγωνισμού την 24-11-2009. Δυστυχώς όμως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ακύρωσε το διαγωνισμό. Μετά απ’ όλα αυτά είναι αβέβαιη τόσο η αγορά όσο και η κατασκευή και λειτουργία νέων φυλακών στην Κέρκυρα.
Ο κ. Χ. Σκούρτης από την πλευρά του τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η αγορά του οικοπέδου αλλά και η ανέγερση νέων φυλακών για πολλούς λόγους, με κυριότερο το ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της λειτουργίας σχολείων δίπλα σε Φυλακές.
Υπάρχουν επίσης εξ ίσου σοβαροί λόγοι, τόνισε ο κ. Σκούρτης, όπως ο κίνδυνος που ελλοχεύει να απαγορευτεί η λειτουργία του σημερινού σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Εφετείου με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον νομικό κόσμο της Κέρκυρας.
Η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, επεσήμανε ο κ. Σκούρτης, συμβάλλει σημαντικά και στην τοπική οικονομία.
Άλλωστε, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, εκκρεμεί και η ικανοποίηση του παγκερκυραϊκού αιτήματος για τη μετατροπή των σημερινών φυλακών, σε μνημείο Ειρήνης.
Και οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να διεκδικηθεί σε πρώτη φάση η αγορά του οικοπέδου, από τη στιγμή που είναι εξασφαλισμένη η πίστωση και στη συνέχεια η κατασκευή και η λειτουργία νέων φυλακών και προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει έντονη πίεση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.