Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στο Συνέδριο Μικρών Νησιών, στο Μεγανήσι, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Στο 4ο Συνέδριο Μικρών Νησιών, που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μεγανήσι, θα λάβει μέρος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
«Ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων», δήλωσε γι’ αυτή τη συμμετοχή ο κ. Σπύρου, «μεταβαίνω στο Μεγανήσι όχι μόνο για να χαιρετίσω – τυπικά – τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του Δικτύου των Μικρών Νησιών αλλά, κυρίως, να καταδείξω με την....
παρουσία μου τη σημασία που δίνω σε αυτές τις μικρές νησιωτικές οντότητες και να ενθαρρύνω τους κατοίκους των μικρών πατρίδων του Ιονίου Πελάγους, θεωρώντας τους ήρωες που επιμένουν, εμμένουν και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά κύτταρα τα νησιά μας».


Ο κ. Σπύρου, στο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους και με την ευκαιρία της παρουσίας του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα αναφερθεί στα βασικά αιτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ήδη έχουν διατυπωθεί και εκφραστεί μέσα από ψηφίσματα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως είναι:
• Η συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών (συντόμευση διαδικασίας αδειοδότησης για δρομολόγηση υδροπλάνων) κλπ.
• Η μείωση του Φ.Π.Α
• Η αναγνώριση Περιφερειακών Ενοτήτων για τα «μεγάλα» - μικρά νησιά του Ιονίου (Παξοί και Μεγανήσι) με διοικητική και όχι μόνο εκλογική αυτοτέλεια.
• Η επαναλειτουργία των Επαρχείων που έχουν καταργηθεί (Επαρχείο Ιθάκης).




Σημειώνεται ότι το Συνέδριο Μικρών Νησιών γίνεται υπό την αιγίδα και χορηγία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.