Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σύσκεψη στην Κεφαλονιά υπό τον Αποστολόπουλο

   Σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς με θέμα τα έργα του ΕΣΠΑ, προήδρευσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.
   Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και Μικρών Νησιών, Σμαράγδα Σαρδελή, περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρός Παρίσης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Πέτρος Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί...
(όπως πρόσφατα το υδρευτικό Αργοστολίου), κυρίως δε εκείνα που δρομολογούνται προς ένταξη και απαιτούν ωρίμανση.
   Ενδεικτικά: Εξετάστηκε η δυνατότητα ωρίμασης και ένταξης των έργων: Οδικό δίκτυο Σάμης – Καραβόμυλου, βιολογικός σταθμός και αποχετευτικό δίκτυο Ληξουρίου, αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και ανακατασκευή των τριών κυττάρων, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο υδρευτικό δίκτυο Ληξουρίου, καθώς και επέκταση του Δημοτικού Γηροκομείου στο Αργοστόλι.

Απεμπλοκή για τη γέφυρα «Δεβοσέτου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, βγήκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και το δημόσιο κέρδισε την αίτηση αναστολής, σε σχέση με το έργο αναστύλωσης της γέφυρας «Δεβοσέτου».
   Έτσι το έργο μπορεί να προχωρήσει κανονικά χωρίς να περιμένει την επιδίκαση της αίτησης ακύρωσης.

   Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο Δημαρχείο Αργοστολίου, όπου είχαν, επίσης, στενή συνεργασία με το Δήμαρχο.