Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας για τις δασικές πυρκαγιές

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».
Στη συνεδρίαση, στην οποία προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας, Κώστας Νίκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών, Γιώργος Δήμας, ο....
Περιφερειακός Σύμβουλος και Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Αιμιλία Μόσχου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Κίνηση Ιονίου» - Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Βλάχος και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.:
«Θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη, που ήταν η πρώτη του νέου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας μας.
Η εμπειρία όλων είναι πολύ σημαντική και έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ο κύριος στόχος της σημερινής σύσκεψης ήταν ακριβώς αυτός και θεωρώ ότι επιτεύχθηκε απόλυτα, αφού υπήρξε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.
Είναι γνωστό και βεβαίως αποδεκτό απ’ όλους μας, ότι τον πρώτο λόγο και ρόλο τον έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο ρόλος των υπολοίπων είναι συμπληρωματικός και συντονιστικός.
Εξ ίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος που έχουν διαδραματίσει και διαδραματίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή μας Ενότητα.
Επίσης πρέπει να επισημάνω και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο κατασταλτικό πεδίο και η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Θέλω να σταθώ ιδιαιτέρως στη συνεργασία με το Δήμο της Κέρκυρας, ο οποίος έχει διττό ρόλο. Αφ’ ενός προληπτικό και αφορά στον καθαρισμό των δημοτικών χώρων και αφ’ ετέρου επιχειρησιακό, με τα μηχανήματα και τις δυνάμεις που διαθέτει.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Φρονώ ότι βγήκαμε όλοι μας περισσότερο σοφοί και ευελπιστώ ότι και φέτος σ’ αυτή την νέα αντιπυρική περίοδο θα έχουμε άριστα αποτελέσματα όπως και τις προηγούμενες χρονιές».