Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα

ΠΗΓΗ:http://kepparou.blogspot.com/

Τον αγωνιστή, τον φίλο, τον πατέρα, τον ήρωα Λάκη Σάντα, συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία πολίτες, αγωνιστές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και πολιτικοί.
Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο και τον επικήδειο εκφώνησε ο συναγωνιστής του Μανώλης Γλέζος.
Ο Μανώλης Γλέζος στον αποχαιρετηστήριο λόγο του θυμήθηκε τα οράματα του Λάκη Σάντα για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ενω μετέφερε...
λεγόμενά του ότι: "Από το 1821 και μετά οι ολετήρες του έθνους έχουν υποδουλώσει τη χώρα στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά".
Η Αλεξάνδρα Σάντα, αποχαιρετώντας τον πατέρα της είπε: "Σε θυμούνται και σε τιμούν όλοι. Άρα υπάρχει ελπίδα. Είμαστε περήφανοι γιατί ανέβασες στα ύψη την ανθρωπιά, τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας. Μας μίλαγες για ανθρωπιά, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Ήσουν διεθνιστής και πατριώτης, ένα ελεύθερο πνεύμα, που δεν έμπαινες σε καλούπια. Γι΄αυτό και πλήρωσες το κόστος γι΄αυτόν το μοναχικό δρόμο που επέλεξες, αν και, όπως μας έλεγες, εκατό επι πλέον χρόνια ζωής να είχες, τα ίδια θα έκανες".


Τιμές απέδωσε στον αγωνιστή άγημα της αεροπορίας.


Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε μετά την κηδεία: "Ο Λάκης Σάντας, με τη ζωή του, υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης, ηρωισμού, ανιδιοτέλειας και διαρκούς προσφοράς. Τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο, που όλα γύρω φαίνονται να βουλιάζουν, είναι ένα αγκωνάρι για να ακουμπήσουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και να σταθούν όρθιοι."


Στην κηδεία παρέστη και ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως εισέπραξε την οργή των παρευρισκομένων. Με χαρακτηρισμούς "δοσίλογε" και "προδότη" τον υποδέχτηκαν αρκετοί , αναγκάζοντας τον να φύγει πιο γρήγορα απο ότι υπολόγιζε.
Εκπρόσωποι της οικογενείας προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα .