Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝ.Α.Σ.Α ΣΤΟ Π.Σ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ (28/05)

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
- Η ΑΝ.Α.Σ.Α με επερώτηση της στον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου έφερε πάλι στο προσκήνιο το θέμα της μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά, προτείνοντας ιδέες και τρόπους για αποτελεσματική προώθηση, παρά την αρνητική στάση της κυβέρνησης.
- Ο κ. Σπύρου όμως δήλωσε ουσιαστικά ότι έχει...
..παραδώσει τα όπλα και έκανε ό,τι μπορούσε!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ

- Το ΠΣ ,,με την συμβολή της ΑΝ.Α.Σ.Α ,αποφάσισε να ζητήσει ανάκληση της απόφασης της κας Διαμαντοπούλου να μην εγγραφούν σπουδαστές στα τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων ,αποδοκιμάζοντας έτσι έμμεσα την ενδοτική και υποχωρητική στάση της αντιπροσωπείας που πήγε στην υπουργό.
- Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης κος Σπύρου παραδέχτηκε ότι αυτός συνέταξε το δελτίο τύπου της υπουργού(!), λές και τον ‘έστειλε ο λαός των Ιονίων για να γίνει ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΘΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΚΩΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
- Η ΑΝ.Α.Σ.Α συνέβαλε καθοριστικά στην λήψη ομόφωνης απόφασης από το ΠΣ που απαιτεί την ανάκληση της απόφασης του ΣΑΣ και την επαναφορά των δρομολογίων στο προηγούμενο καθεστώς ώστε το πλοίο να παραμένει το βράδυ στο Βαθύ.
- Πρότεινε επίσης και έγινε δεκτό να ζητηθεί η τροποποίηση της νομοθεσίας ,ώστε για τον καθορισμό δρομολογίων στα μικρά νησιά να λαμβάνεται υο όψη η γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
- Η ΑΝ.Α.Σ.Α απέρριψε κάθε σκέψη για συγχώνευση και κατάργηση των μονάδων υγείας στο επίπεδο της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, όπως στην περίπτωση του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου Ληξουρίου.
- Ζήτησε επίσης την στήριξη του δημόσιου τομέα της υγείας και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ώστε να καλύψει τα κενά σε προσωπικό και υποδομές.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
- Οι προτάσεις για την τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος είναι πρόχειρες, έρχονται την τελευταία στιγμή ακόμη και την ώρα του συμβουλίου, και δεν αποτελούν αποτέλεσμα ούτε μιας στοιχειώδους συνεπεξεργασίας σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων. Ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός κατάντησε με τον «Καλλικράτη» να εξαρτάται από την …επιφοίτηση του κάθε αντιπεριφερειάρχη!