Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων η Αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σμαράγδα Σαρδελή- Θα καταθέσει υπόμνημα στον Υπουργό για θέματα της Π.Ι.Ν.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σμαράγδα Σαρδελή, θα συμμετάσχει σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
Θέμα της σύσκεψης, που θα γίνει υπό την προεδρία του Υπουργού, Γιάννη Διαμαντίδη, είναι ο αναπτυξιακός συντονισμός που αφορά....
στις πολιτικές του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. και έχουν κληθεί να λάβουν μέρος οι Περιφερειάρχες της χώρας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη θα μετέχουν η Υφυπουργός Θ.Υ.Ν.ΑΛ. Ε. Τσουρή και ο Γ.Γ. του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. Ν. Λίτινας.
Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που αφορούν τη Νησιωτικότητα, σε σχέση με το νέο θεσμό των Περιφερειών, το Θαλάσσιο Τουρισμό, τα Λιμάνια και τις άλλες αναπτυξιακές δράσεις του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.


Υπόμνημα Σαρδελή
Η κ. Σαρδελή, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στη σύσκεψη αυτή, θα επιδώσει στον Υπουργό υπόμνημα με περιεχόμενο θέματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κυρίως δε των μικρών νησιών της, περιλαμβανομένων και των σχετικών αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να θέσει η κ. Αντιπεριφερειάρχης, είναι η συγκοινωνιακή θαλάσσια σύνδεση των νησιών, η συντόμευση των διαδικασιών για τη δρομολόγηση των υδροπλάνων, το αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου για συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, καθώς και η αναστολή της απόφασης που αφορά στη μη διανυκτέρευση του Φ/Β «Κεφαλονιά» στο Βαθύ της Ιθάκης.