Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Μούγκα στη στρούγκα»

Άρθρο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
(Μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αν. πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
Μέλος της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο σωμ. εργαζομένων ΟΤΑ ν. Κέρκυρας)


Όλα τα είδαμε τις μέρες που πέρασαν!
Είδαμε την κυβέρνηση να παραπαίει…
Είδαμε την κοινοβουλευτική ομάδα να παρουσιάζεται ως «αλληλοσπαρασσόμενη» για την πολιτική της κυβέρνησης που είναι αδιέξοδη. Πλήθος ακούγαμε, ότι ήταν οι διαφωνούντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος…
Είδαμε τέλος, και τον πρωθυπουργό που για να περισώσει το...
 κύρος της κυβέρνησης και το δικό του χρέος (λες και ήταν ο τελευταίος πατριώτης αυτού του τόπου), να ετοιμάζεται να παραδώσει και να μοιραστεί την εξουσία του (όχι βέβαια στο λαό που του την έδωσε), αλλά με πρόθυμους που θα τον βοηθούσαν να ξελασπώσει από την ογκούμενη λαϊκή διαμαρτυρία για την επί ένα χρόνο πολιτική αφαίμαξης του λαού.
Και ξαφνικά έγινε το «θαύμα»!
Οι απειλές του πρωθυπουργού για παραίτηση, για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Σαμαρά και άλλους στυλοβάτες της συναίνεσης έπιασαν τόπο και όλα τακτοποιήθηκαν.
Το τρικ για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αποτέλεσε «το κερασάκι στην τούρτα», της δήθεν αποσταθεροποίησης της χώρας και της αμφισβήτησης της συναίνεσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για τη «σωτηρία» της χώρας.
Το τι απέδειξε η νέα παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι πλέον φανερό σε όλους. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που διαρκώς βάλλονται από (σκόπιμες) φημολογίες για καλό και κακό ΠΑΣΟΚ, για σθεναρά(!) διαφωνούντες βουλευτές στην αντιλαϊκή πολιτική, …διαψεύστηκαν ξανά!!!
Δεν υπάρχει καλό και κακό ΠΑΣΟΚ!
Το (καλό και κακό) ΠΑΣΟΚ είναι ένα και το αυτό. Εναλλάσσεται με τη ΝΔ συμβάλλοντας από κοινού στην κερδοφορία του κεφαλαίου σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ και στην διαιώνιση και εξέλιξη του αστικού κράτους στη χώρα μας.
Αν υπήρχαν πραγματικές διαφωνίες θα είχαν εκφραστεί διαφορετικά με τον ένα και μοναδικό τρόπο: Την καταψήφιση της κυβέρνησης.
Συνέβηκε όμως το αντίθετο! 155 βουλευτές της κυβέρνησης υπερψήφισαν και έδωσαν νέα στήριξη στην συνέχιση της πολιτικής που θα ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο, της πολιτικής που θα συνεχίσει να λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και θα αφαιρέσει κάθε κεκτημένο στην εργασία και σε ότι απέμεινε να λέγεται κοινωνικό κράτος.
Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός περί ύπαρξης διαφωνούντων κυβερνητικών βουλευτών εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ.
Κοινώς, «μούγκα στη στρούγκα»! όπως λέει και ο λαός.
Την ίδια «μούγκα» επέδειξαν οι κάθε λογής ψευτοδιαφωνούντες (Κουκουλόπουλος, Β. Παπανδρέου, Σκανδαλίδης, Γιαννακά, Κουρουμπλής, Καϊλή, Σαλαγιάννης κλπ,κλπ), όταν ψήφισαν πέρσι το μνημόνιο.
Την ίδια «μούγκα» έδειξαν ψηφίζοντας το ασφαλιστικό, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το φορολογικό που μειώνει τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και την αυξάνει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά νοικοκυριά…
Αυτοί οι «διαφωνούντες»… θα υπερψηφίσουν σε λίγες μέρες και το Μεσοπρόθεσμο με ότι οδυνηρό θα επιφέρει στο λαό!


Αυτού του είδους οι «διαφωνίες» προσφέρουν μόνο φθηνό εντυπωσιασμό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν άλλα απ’ αυτά που περίμεναν. Οι «διαφωνίες» όπως και οι «διαφωνούντες» χρησιμοποιούνται ως μέσο κατευνασμού της δυσαρέσκειας και της ριζοσπαστικοποίησης που προκαλεί η πολιτική τους σε εργαζόμενους και στρώματα που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα σε ανθρώπους που είναι καλόπιστοι και έχουν χαλαρή σχέση με τα «κοινά» και την πολιτική.


Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποστομώνει επιβεβαιώνοντας: «δεν βγήκε προς τα έξω και δεν το είδαμε πουθενά ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και καμία αμφισβήτηση για το μεσοπρόθεσμο και για την ψήφισή του».
Ήταν σαφές και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των διαφωνούντων, είχε γίνει καθαρό και από τους «16», που με την επιστολή τους ζητούσαν σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ενημερωθούν για τις αστοχίες στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και όχι γιατί την αμφισβητούν. (Ελευθεροτυπία 24/6)


Συμπερασματικά οι δήθεν αγανακτισμένοι και «διαφωνούντες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά του μνημονίου και οι δήθεν διαφωνούντες ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., που μιλούν για επαναδιαπραγμάτευσή του για να γίνει καλύτερο, δεν λένε λέξη για τους κύριους στόχους του που είναι: η ισοπέδωση μισθών, εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και επιχειρήσεων κλπ.


Οι εργαζόμενοι και ο λαός να βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Τα άγρια μέτρα δεν έχουν τέλος. Η εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αναγκαία προϋπόθεση για την γιγάντωση του λαϊκού και του ταξικού εργατικού κινήματος που θα ανατρέψει την πολιτική τους, και θα αποποιηθεί τα χρέη της πλουτοκρατίας.