Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση τιου ΠΑΜΕ- ΔΕΥΑΚ

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ-ΔΕΥΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Κερκυραίων, μαζί με τους κατοίκους της Κέρκυρας στην Γενική Απεργία στις 15/6/2011, που οργανώνει το ΠΑΜΕ.
Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η....
βροντερή απάντηση στον πόλεμο, που έχει εξαπολύσει το καπιταλιστικό σύστημα στην εργατική τάξη, προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική του κρίση.
Έχει έρθει η ώρα της αλήθειας! Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με οργανωμένη ταξική πάλη πρέπει να απαντήσουμε στους αστούς, στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, στα πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας της ΕΕ, στο παγκόσμιο κεφάλαιο ποιανού συμφέροντα υποστηρίζουμε, για ποιους δουλεύουμε και γιατί δουλεύουμε, ποιες είναι οι σύγχρονες ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας, ποιες ανάγκες έχουν οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι και να τα διεκδικήσουμε κάνοντάς τα ένα μέρος της δικής μας λαϊκής περιουσίας.
Η αποχή μας από το ταξικό εργατικό κίνημα, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και από την καθημερινή πάλη, που αποκαλύπτει και ξεγυμνώνει την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, πρέπει οριστικά να σταματήσει. Κάθε εργαζόμενος χωριστά και όλοι μαζί είναι ανάγκη να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να αναλάβουμε επιτέλους δράση στον οργανωμένο ταξικό εργατικό αγώνα, πριν η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ κλπ) μας τα πάρουν όλα για χάρη του κεφαλαίου.
Θεωρούμε ότι με την καθολική τους συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15/6/2011 οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ μαζί με τους Κερκυραίους έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», για την σταδιακή μεταφορά των αρμοδιοτήτων των ΔΕΥΑ σε ιδιωτικά χέρια, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και για τις λαϊκές οικογένειες. Οι εργαζόμενοι του ενιαίου δημοτικού φορέα της ύδρευσης και αποχέτευσης, μαζί με τους καταναλωτές πρέπει να αντισταθούν στα κυβερνητικά σχέδια, για την εμπορευματοποίηση του πόσιμου νερού, που παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά.
Πρέπει το εργατικό κίνημα και ο λαός να αγωνιστούν και να αντισταθούν ώστε, οι υδάτινοι πόροι και τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΥΑ, ο κόπος μιας ζωής των καταναλωτών και του εργατο-υπαλληλικού προσωπικού να μην γίνουν βορά των μονοπωλιακών οικονομικών-κερδοσκοπικών ομίλων.
Δεν είναι δυνατόν η διαχείριση των υδάτινων πόρων να είναι μέσο για την κερδοφορία της καπιταλιστικής ολιγαρχίας. Στο ποτήρι του πόσιμου νερού του λαού η περίφημη καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα δεν χωράει !!!
Ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα, στη γενική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ, να περάσουν ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Να παλέψουν αποφασιστικά για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ