Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το ΚΚΕ για την πυροσβεστική

Στις 20/6/2011 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από τον Θ. Γουλή – Μπάμπη Χαραλάμπους και Σπύρο Σαμοΐλη συναντήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με την Διοίκηση τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, το σωματείο πυροσβεστών και τους υπαλλήλους. Η συνάντηση έγινε γιατί το ΚΚΕ έχει την εκτίμηση ότι υπάρχουν ....
σοβαροί κίνδυνοι πυρκαγιών την φετινή αντιπυρική περίοδο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής των άγριων περικοπών και στην πυροπροστασία. Από την συζήτηση προέκυψαν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στην στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της Π.Υ. λείπει το 40% που προβλέπει ο κανονισμός της. Το κενό καλύπτεται εν μέρει με εποχιακούς πυροσβέστες οι οποίοι δεν δουλεύουν νύχτα και αργίες και έτσι επιβαρύνεται το μόνιμο προσωπικό.
Υπάρχει επίσης μεγάλη έλλειψη σε εξοπλισμό για αστικές φωτιές.
Η μελέτη που έχει καταθέσει η Π.Υ. για την πυροπροστασία του ιστορικού κέντρου της πόλης αν και έχει ελάχιστο κόστος υλοποίησης (γύρο στις 50.000€ ) δεν υλοποιείται.


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε υπόψη των αξιωματικών και υπαλλήλων την αναγκαιότητα να συμπαραταχθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, που σαρώνει και τα δικά τους δικαιώματα(με το ενιαίο μισθολόγιο προβλέπεται μέχρι 30% μείωση των σημερινών αποδοχών τους). Κατέθεσε επίσης τις προτάσεις του κόμματος για την αναγκαιότητα πρόληψης των πυρκαγιών:
Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι απλήρωτοι εποχιακοί πυροσβέστες.
Να προσληφθεί όλο το μόνιμο προσωπικό που προβλέπεται από τον κανονισμό της Π.Υ. Κέρκυρας .
Να εξοπλιστεί η Π.Υ. Κέρκυρας με όλο το απαραίτητο εξοπλισμό για τις αστικές φωτιές.
Να υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο μέσα στο «Καμπιέλο» περιοχή που είναι δυσπρόσιτη στα πυροσβεστικά οχήματα.
Να χρηματοδοτηθούν έργα πυροπροστασίας :
• Πρώτα απ’ όλα να επισκευαστούν οι αγροτικοί δρόμοι.
• Να διανοιχθούν ζώνες πυροπροστασίας.
• Να τοποθετηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί σε κρίσιμα σημεία.
Μπορεί τα απαραίτητα κονδύλια να διατεθούν από το ΕΣΠΑ αρκεί να το παλέψει ο λαός και οι μαζικοί φορείς.
Με δεδομένο ότι το αρχηγείο της Π.Υ. διαθέτει τα κονδύλια για την κατασκευή νέου κτιρίου της Π.Υ. Κέρκυρας θεωρούμε απαραίτητο να παραχωρηθεί δημόσιο ή Δημοτικό οικόπεδο στην περίμετρο της πόλης ώστε σύντομα να αναγερθεί νέο κτίριο για την Π.Υ.