Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα χθεσινά επεισόδια

Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά για τις σημερινές κινητοποιήσεις και τα επεισόδια αναφέρει ότι είναι θετικό το γεγονός της μαζικής και ειρηνικής παρουσίας χιλιάδων πολιτών σε πολλές πόλεις της χώρας και κυρίως στην Αθήνα, οι οποίοι αξίωναν την αλλαγή πορείας. Τα φαινόμενα βίας, οι αντιπαραθέσεις και οι...
ξυλοδαρμοί αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, πλήττουν το χαρακτήρα των κινητοποιήσεων. Επίσης αποδοκιμάζει τις ακραίες πρακτικές που βάλλουν κατά της λειτουργίας του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας, για την οποία η αριστερά μάτωσε σε αυτόν τον τόπο. Τονίζει ότι κάθε τέτοια πρακτική από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει σχέση με τις αντιλήψεις του μαζικού κινήματος και σπρώχνει σε σκοτεινές κατευθύνσεις το μέλλον της χώρας.


Τέλος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού αναφέρει ότι το δικομματικό πολιτικό σύστημα επιβεβαίωσε ότι εκτός από φθαρμένο και αποτυχημένο, είναι πλέον και γραφικό. Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού οδηγούν τη χώρα σε μια κυβέρνηση που στο όνομα του ανασχηματισμού επιδιώκει τον εξωραϊσμό μιας αδιέξοδης πολιτικής.