Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA ADRIATIC- Εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Τεχνικής Επιτροπής στη Μπολόνια, με τη συμμετοχή και της Κέρκυρας

Στη Μπολόνια της Ιταλίας έχει μεταβεί αντιπροσωπεία από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, για να συμμετάσχει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Τεχνικής Επιτροπής του έργου με τίτλο «Στατιστικά δίκτυα στον τομέα του τουρισμού στις Αδριατικές Περιφέρειες- S.T.A.R.», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA ADRIATIC.


Συμμετοχή της Κέρκυρας


Οι συναντήσεις έγιναν στην έδρα της Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια που είναι ο επικεφαλής εταίρος του Προγράμματος.
Στο Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.843.583 ευρώ, συμμετέχουν συνολικά οι εξής 10 εταίροι: η Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια (επικεφαλής), το Κέντρο Υπηρεσιών...
Επιχειρήσεων της Επαρχίας Ζένικα-Ντομποϊ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (Ελλάδα), η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Πούλια (Ιταλία), η Σχολή Τουριστικής Διαχείρισης και Υποδοχής της Οπατίγια (Κροατία), το Περιφερειακό Συμβούλιο του Δυρραχίου (Αλβανία), η Επαρχία Ρίμινι (Ιταλία), η Διεύθυνση Στατιστικής της Περιφέρειας Μάρκε (Ιταλία), το Τουριστικό Συμβούλιο του Αμπρούτσο (Ιταλία), και η Διεύθυνση Περιφερειακών Στατιστικών Συστημάτων της Περιφέρειας Βένετο (Ιταλία).


Στόχος του Προγράμματος




Στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων και κατάλληλων εργαλείων στον τουρισμό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα επιδιώκει τη δημιουργία μιας κοινής βάσης δεδομένων μέσω της συλλογής, καταγραφής και διαχείρισης στατιστικών πληροφοριών για τον τουρισμό, ώστε οι τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών οι οποίες συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να γνωρίζουν τη θέση τους στην τοπική αγορά και να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους σε σχέση με τις ανάγκες των επισκεπτών.
Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης και ολοκλήρωσης των υφιστάμενων δικτύων και συστημάτων επικοινωνίας και πληροφόρησης, η οποία θα επιφέρει βελτίωση στην προσβασιμότητα των στοιχείων που αφορούν στον τουρισμό.


Ο προϋπολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ανέρχεται στα 130.450 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος είναι 30 μήνες.


Προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και καθορίστηκαν λεπτομερώς οι αρμοδιότητες και το περιεχόμενο δράσης κάθε εταίρου. Επιπλέον, ψηφίστηκε το αναλυτικό σχέδιο δράσης, το χρονοδιάγραμμα και το λογότυπο του προγράμματος.
Επισημαίνεται ότι μοναδικός εταίρος που συμμετέχει από την πλευρά της Ελλάδας στο Πρόγραμμα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στελέχη της οποίας έδωσαν συνέντευξη, που αφορούσε στην παρουσίαση της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και των χαρακτηριστικών του τουριστικού της τομέα.
Εκτός από την προβολή της στα τηλεοπτικά δίκτυα των εταίρων, αναμένεται να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τους προσεχείς μήνες.
Η διαδικτυακή αυτή πύλη θα αποτελέσει ένα από τα κύρια εργαλεία επικοινωνίας μεταξύ των εταίρων, προβολής και διάχυσης των δράσεων και θα είναι ο ψηφιακός χώρος όπου τα συνδεδεμένα μέλη του προγράμματος (τουριστικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν γνώση των ωφέλιμων αποτελεσμάτων του προγράμματος.


Την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας εκπροσωπούν η Αγγελική Ρουβά, Επιστημονική Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρ. Σκούρτη και η Πολυξένη Γεωργίου από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.