Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΝΕΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – YOUNG PEOPLE FOR SITE».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εδαφική Συνεργασία Μεσογειακός χώρος 2007-2012 MED CULTURE” το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Κερκυραίων σε συνεργασία με άλλες μεσογειακές πόλεις, ενταγμένες στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO, προκηρύσσεται διαγωνισμός με τίτλο:....
 « ΝΕΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – YOUNG PEOPLE FOR SITE».
Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-27 ετών, οι οποίοι κατοικούν στη Κέρκυρα και αποσκοπεί στη διατύπωση ιδεών και στην αποτύπωση σχεδίων, τα οποία οι δημόσιες αρχές θα μπορούν εν τέλει να επεκτείνουν ή να πραγματοποιήσουν εν μέρει ή συνολικά.
Οι ιδέες, που θα διατυπωθούν θα πρέπει να είναι κατάλληλα αναπτυγμένες και δομημένες, ώστε να καταστεί η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας ένας χώρος ψυχαγωγίας για τους κατοίκους, ειδικά για τους νέους (ηλικίας μεταξύ 18 και 27 ετών), προσφέροντας λύσεις όσον αφορά το χώρο, τις υπηρεσίες, την αστική αισθητική διακόσμηση, αλλά και προτάσεις που θα συμβάλουν στο να δοθεί η Παλαιά Πόλη πίσω στους πολίτες, ειδικά στους νέους.
Ο Διαγωνισμός θα αναδείξει 3 νικητές, οι οποίοι θα λάβουν τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα, ως εξής: 1ο βραβείο € 2000, 2ο βραβείο € 1000, 3ο βραβείο € 1000. Η λίστα των νικητών θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερκυραίων και του προγράμματος CULTUR.E.
Η προθεσμία για την υποβολή των ιδεών είναι εντός 90 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.
Αναλυτικές πληροφορίες και τα έγγραφα του Διαγωνισμού είναι ανηρτημένα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου Κερκυραίων (www.corfu.gr), ενώ υπεύθυνοι επικοινωνίας εκ μέρους του Δήμου είναι η κα Κυριακή Κυριάκη και ο κος Ιωάννης Ραψομανίκης, στο τηλέφωνο 26613-62763.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.