Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΥΝΟΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗς ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, προκειμένου να έχει συνεργασία με στελέχη αρμόδια για την ρύθμιση επιμήκυνσης στα τοκοχρεολύσια των δανείων που έχουν λάβει οι πρώην Δήμοι της Κέρκυρας.
«Πήραμε το πράσινο φως για την επιμήκυνση στα δάνεια που έχουν ληφθεί, διότι...
έτσι θα μπορούμε να είμαστε συνεπείς σε καθημερινές λειτουργίες του Δήμου» ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.
Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση για διαπραγμάτευση των δανείων που είχαν λάβει οι πρώην Δήμοι και οι επιχειρήσεις αυτών, είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κέρκυρας πληρώνει περίπου 3,5 εκ. ευρώ για τοκοχρεολύσια και από την νέα ρύθμιση επιμήκυνσης ο Δήμος θα έχει κέρδος περίπου 2 εκ. ευρώ ετησίως.
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό ποσό για τον Δήμο, αυτό που θα προκύψει μόνο με την επιμήκυνση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και μετά θα αγωνιστούμε για το δεύτερο που είναι το νέο δάνειο, για το οποίο έχουμε λάβει σχετική απόφαση. Ήδη χθες πήραμε τα στοιχεία από το Παρακαταθηκών και Δανείων και απομένει να ολοκληρώσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και ότι χρειάζεται να γίνει από πλευράς μας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία επιμήκυνσης των δανείων, για να μπορέσει η ΤΑ να σταθεί στα πόδια της και να προσφέρει τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής.