Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε έναντι αμοιβής αλλοδαπούς σε Χώρες της Ευρώπης

 Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τρεις (3) αλλοδαποί όταν επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα, μαζί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα τους. Επιπλέον συνελήφθη ακόμη μία αλλοδαπή όταν επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα μέσω του ΕΛ. Βενιζέλος.
 Αναζητείται ένας (1) ακόμη αλλοδαπός διακινητής.
Συνελήφθησαν, το Σαββάτο (23-7-2011) το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, ένας (1) 25χρονος Αφγανός με Σουηδική υπηκοότητα και ένας (1) 27χρονος Αφγανός, για διακίνηση ενός (1) ζευγαριού Αφγανών λαθρομεταναστών, ηλικίας 47 και 20 ετών, με το ανήλικο τέκνο τους, καθώς και μίας 31χρονης Αφγανής λαθρομετανάστριας, με δύο (2) ανήλικα τέκνα, όταν αυτοί προσπάθησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,...
οι δύο (2) διακινητές, καθοδηγούμενοι από τον τρίτο ο οποίος αναζητείται, διευκόλυναν την μεταφορά- κίνηση των λαθρομεταναστών με τα ανήλικα παιδιά τους ,μέσω του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στην Κέρκυρα και στην συνέχεια βάση της συμφωνίας θα επιχειρούσαν την έξοδο τους μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης .
Τα μέλη της οργάνωσης θα λάμβαναν ως αμοιβή από το ζευγάρι των Αφγανών το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων οκτακοσίων (7800) ευρώ και από την Αφγανή με τα δύο ανήλικα τέκνα της, το ποσό των έξι χιλιάδων εξακοσίων(6600) ευρώ. Ακόμη κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 25χρονος Αφγανός με την Σουηδική Υπηκοότητα προγραμμάτιζε παράλληλα και καθοδηγούσε μέσω φορητού υπολογιστή (laptop) την διευκόλυνση της παράνομης εξόδου μίας 26χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ερυθραίας μέσω του Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος.
Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης εντοπίστηκε η ανωτέρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών όταν αυτή επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα, με προορισμό χώρα της Ευρώπης, την Κυριακή (24-7-2011) το μεσημέρι, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής μάρκας HP, ο οποίος θα αποσταλεί αρμοδίως για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση
o ένα (1) γνήσιο διαβατήριο Σουηδικών Αρχών
o τρία (3) πλαστά διαβατήρια Αλγερίας
o έντεκα (11) πιστωτικές κάρτες
o δύο (2) χαρτονομίσματα των πενήντα (50) λιρών Σουδάν
o ένα (1) χαρτονόμισμα των χιλίων (1.000) λιρών Συρίας
o ένα (1) χαρτονόμισμα των πεντακοσίων (500) σεληνίων Τανζανίας
o ένα (1) χαρτονόμισμα του ενός (1) δολαρίου του Τρινιντάντ
o ένα (1) χαρτονόμισμα του ενός (1) αμερικάνικου δολαρίου o ένα (1) χαρτονόμισμα των πέντε (5) τούρκικων λιρών
o ένα (1) χαρτονόμισμα Σουηδίας
o το χρηματικό ποσό των διακοσίων ένα ευρώ και έξι λεπτών (201,06 �) ευρώ
o ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας MOTOROLA
o ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας SONY ERICSSON
o διάφορα έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών
o δύο (2) ηλεκτρονικά αεροπορικά εισιτήρια
o τέσσερα (4) εισιτήρια του ΚΤΕΛ από Αθήνα για Κέρκυρα
o τέσσερα (4) ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.