Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθησαν δύο (2) Αλβανοί και εξιχνιάστηκαν τρείς (3) κλοπές.Στην κατοχή τους βρέθηκαν σχέδια- σκαριφήματα πιθανών στόχων τραπεζών.Συνελήφθησαν, χθες (11-8-2011) το βράδυ, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αργοστολίου, δύο (2) Αλβανοί ηλικίας 24 και 26 ετών, αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και...
κατοχή παράνομου οπλισμού.
Ειδικότερα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, εντοπίστηκε αρχικά ο 26χρονος Αλβανός, να κινείται ύποπτα έξω από υποκατάστημα τράπεζας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν αυτός επιχείρησε να διαφύγει και συνελήφθη. Στην συνέχεια, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία στην οποία διέμενε με τον 24χρονο αδελφό του, ο οποίος και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους και στο αυτοκίνητο τους ανευρέθηκαν:
o Ένα (1) πιστόλι, μάρκας TOKAREV , μαζί με μία (1) γεμιστήρα έξι (6)
φυσιγγίων
o Δύο (2) γυναικείες τσάντες
o Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
o Το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ
o Ένα (1) πολυεργαλείο (Πένσα - σουγιάς - κατσαβίδια)
o Ένα (1) αντρικό ρολόι μάρκας BVLGARI
o Διάφορα ζευγάρια γυαλιών ηλίου
o Τέσσερα (4) πορτοφόλια
o Έξι (6) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας
o Μία (1) συσκευή δορυφορικού INTERNET
o Μια (1) σιδερογροθιά
o Μία (1) χρυσή αλυσίδα χεριού με περασμένη σε αυτή μια χρυσή βέρα
o Ένα τετράδιο, το οποίο περιείχε προσωπικές σημειώσεις
o Μία (1) μαύρη ατζέντα - ημερολόγιο
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι στο τετράδιο και την μαύρη ατζέντα που κατασχέθηκαν στην οικία των συλληφθέντων αναγράφονταν προσωπικές σημειώσεις καθώς και τέσσερα (4) πρόχειρα σκαριφήματα - κατόψεις κτιρίων. Όπως εκτιμάται ένα από τα τέσσερα σκαριφήματα
απεικόνιζε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής του Αργοστολίου, καθόσον
η διαρρύθμιση της κεντρικής εισόδου, της βοηθητικής εισόδου, των γραφείων και των ταμείων ταιριάζει με το σκαρίφημα.
Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι μέρος των αντικειμένων που κατασχέθηκαν στην οικία των συλληφθέντων προέρχεται από τρείς κλοπές οι οποίες είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δεκαήμερο σε δύο οχήματα και ένα κατάστημα στο Αργοστόλι.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες να προέβαιναν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό την διάπραξη ένοπλης ληστείας, σε υποκαταστήματα τραπεζών, και το ενδεχόμενο ταύτισης και των υπολοίπων αντικειμένων που κατασχέθηκαν με κλοπές και διαρρήξεις στην Κεφαλονιά.