Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στο ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός της Τροχαίας για παροχή οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, υπέγραψε την ένταξη πράξης για τον εξοπλισμό υπηρεσιών της Τροχαίας, με στόχο την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ι.Ν.
Η Πράξη αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου –....
Ιονίων Νήσων 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές & Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Ιονίων Νήσων».
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τι θα προμηθευτεί η Τροχαία
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην προμήθεια κινητού εξοπλισμού, η ποσότητα και το είδος του οποίου έχει προσδιορισθεί με βάση τις ανάγκες των αρμοδίων Υπηρεσιών, την επάρκεια του κατεχόμενου και προτεινόμενου εξοπλισμού, τη λειτουργικότητα αυτού και την σκοπιμότητα με βάση τις μακροπρόθεσμες ανάγκες και τις επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η προμήθεια του εξοπλισμού των Υπηρεσιών Τροχαίας θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ποιοτική και ποσοτική αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών με σαφή και θεαματικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια (μείωση τροχαίων ατυχημάτων κά), που αποτελεί και στόχο των πολιτικών της Ε.Ε., που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τα διαρθρωτικά Ταμεία.
Πιο συγκεκριμένα θα αποκτηθούν 28 οχήματα τύπου τζιπ (4x4) , 8 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 8 αστυνομικά οχήματα Τροχαίας, 20 δίκυκλες μοτοσικλέτες υπηρεσιακού χρωματισμού, 29 αλκοολόμετρα, 4 συσκευές ελέγχου ταχύτητας οχημάτων με φωτογραφικό σύστημα και 18 φορητές συσκευές, 44 πομποδέκτες αυτοκινήτων και 20 πομποδέκτες δικύκλων.
Με την ολοκλήρωση όλων των υποέργων της πράξης, παραδίδεται ο εξοπλισμός στις Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 10 μήνες
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1.899.700,00 €.