Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής ενημέρωσε τον Μπάμπη Χαραλάμπους για τον Φορέα Διαχείρισης Παλιάς Πόλης

Συνεργασία είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μπάμπη Χαραλάμπους, με αφορμή την ερώτηση του κ. Χαραλάμπους στη Βουλή για τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και τις εκκρεμότητες έναντι της Κέρκυρας.
Στη συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Κέρκυρας έδωσε στον κ. Χαραλάμπους τα...
έγγραφα που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού με τα αιτήματα και τις εκκλήσεις του Δήμου, ενώ τον ενημέρωσε διεξοδικά για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κυρίως για την σύσταση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.


«Ενημέρωσα πλήρως τον κ. Χαραλάμπους και του εξήγησα ότι ο Δήμος Κέρκυρας έχει σεβαστεί πλήρως τον Υπουργό και το Υπουργείο Πολιτισμού, κάναμε την προσέγγιση που έπρεπε να κάνουμε με επιστολές και με τεκμηριωμένη πρόταση. Μέχρι σήμερα όμως ουσιαστικά ο Υπουργός Π. Γερουλάνος και η γ.γ. του Υπουργείου δεν έχουν απαντήσει σε κανένα αίτημα του Δήμου Κέρκυρας, ενός Δήμου με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να μας σεβαστεί και να έχει ένα διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής.


Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι από πλευράς Δήμου έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και οι τυχόν ενστάσεις για το σχέδιο διαχείρισης και αναμένεται η έλευση του Υπουργού που έως τώρα δεν έχει έρθει στην Κέρκυρα.


Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Χαραλάμπους και ζήτησε να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που υπάρχει «γιατί ο κ. Χαραλάμπους γνωρίζει ως επικεφαλής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο πολύ καλά τα προβλήματά μας και νομίζω ότι είναι ένας χρήσιμος σύμμαχος στην προσπάθειά να ξεκαθαρίσουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το Υπουργείο Πολιτισμού. Τον ευχαριστώ και νομίζω ότι θα συνεχίσει αυτή η προσπάθεια και στο μέλλον».




Από την πλευρά του ο κ. Χαραλάμπους ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κέρκυρας για την λεπτομερή και κατατοπιστική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Κέρκυρα όσον αφορά στα πολιτιστικά μνημεία και τόνισε: «Έχουν περάσει 4 χρόνια και με κύρια ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχουν προχωρήσει πολλά και σοβαρά ζητήματα. Δεν έχει γίνει ο Φορέας Διαχείρισης και ο κ. Νικητιάδης παρότι το ήξερε, ανεπίτρεπτα προσπάθησε να φορτώσει ευθύνες στο Δήμο Κέρκυρας».


Ο κ. Χαραλάμπους έκανε λόγο για ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο Γ. Τρεπεκλή και ενημέρωσε ότι ως βουλευτής θα καταθέσει γραπτές ερωτήσεις, με την ελπίδα αυτό να λειτουργήσει ως έναυσμα για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τα πολιτιστικά μνημεία του τόπου.