Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Δήμαρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή με τον γ.γ. της ΕΕΠΦ Λ. Κόλλα για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»- Συγκλονιστική επιτυχία αν το καλοσκεφτείς...

Τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε σήμερα ο, κερκυραϊκής καταγωγής, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Λεωνίδας Κόλλας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Κέρκυρας (ΜΑΕΔΗΚ) Γιώργο Μάμαλο.
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης είναι ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» και ο κ. Κόλλας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Δήμαρχο για τα αποτελέσματα των ελέγχων στις ακτές της Κέρκυρας που έχουν βραβευτεί.
Διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια αποκατάστασης των....
ελλείψεων του παρελθόντος, από την αρμόδια υπηρεσία που ανέλαβε την αρμοδιότητα διαχείρισης των παραλιών, ενημέρωσε ο κ. Λεωνίδας Κόλλας.


Σημειωτέον ότι η διαχείριση των ακτών ανήκει στις αρμοδιότητες της ΜΑΕΔΗΚ, ο πρόεδρος της οποίας Γ. Μάμαλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων και τη διατήρηση του αριθμού των παραλιών που έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία» , παρά τις αντιξοότητες και τη δεινή οικονομική κατάσταση.
Ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής ευχαρίστησε τον κ. Κόλλα για την στήριξη στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή και υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι παραλίες της Κέρκυρας, σταδιακά να καταστούν πρότυπο οργάνωσης και ποιότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η «Γαλάζια Σημαία», διεθνές πρόγραμμα που χειρίζεται η ΕΕΠΦ για την προστασία των ακτών της Ελλάδας, αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 49 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.