Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στην κατασκήνωση του Βίδου ενημερώθηκε από τον Αλ. Καρδαμίτση ο Δήμαρχος (Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...)

Τις κατασκηνώσεις στο Βίδο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, όπου ενημερώθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο για τη λειτουργία του Βίδο Αλ. Καρδαμίτση για θέματα της αρμοδιότητάς του.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους μικρούς κατασκηνωτές, να...
συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει τις απόψεις τους για τις κατασκηνώσεις.
Ο κ. Τρεπεκλής φανερά ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει το Βίδο σε καθαριότητα, εξωραϊσμό εγκαταστάσεων, λειτουργία κατασκηνώσεων και πυρασφάλεια συνεχάρη τον κ. Καρδαμίτση ενώ σε δηλώσεις του αμέσως μετά στα ΜΜΕ τόνισε ότι ο Δήμος Κέρκυρας απέδειξε, παρά τη δεινή οικονομική του κατάσταση, ότι βρίσκεται κοντά στους δημότες και δεν κάνει εκπτώσεις στις κοινωνικές δράσεις του.
«Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στις κοινωνικές μας δράσεις, παρά του ότι, όπως γνωρίζετε, η οικονομική κατάσταση του Δήμου Κέρκυρας δεν είναι καλή. Μάλιστα καταφέραμε, να αυξήσουμε τις ημέρες παραμονής των μικρών κατασκηνωτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αυτή την κατασκηνωτική περίοδο στο Βίδο φιλοξενούνται 70 παιδιά, τα οποία έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα αλλά και να αποκτήσουν, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις ομαδικό πνεύμα και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον.
Όσον αφορά στο σύστημα πυρασφάλειας ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος και ενημέρωσε ότι στο νησάκι υπάρχει μόνιμα πυροσβεστικό όχημα ενώ μετά από προσπάθεια που κατεβλήθη έχει αποκατασταθεί και η δυσλειτουργία του προηγούμενου έτους με την υδροδότηση. «Έχουμε αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης πλέον, γιατί κάναμε εκτεταμένες και καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, σε 33 μέτρα βάθους», ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι οι δράσεις για τα παιδιά θα συνεχιστούν και του χρόνου και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά τους στις αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις.