Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση της ΝΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς Κέρκυρας για το Λεωνίδα Κύρκο

Από τα χαράματα της Κυριακής ο Λεωνίδας Κύρκος δεν είναι πια μαζί μας.
Το αηδόνι της Αριστεράς δεν θα μας συντροφεύσει πια με το μεστό πύρινο λόγο του στις διαδρομές των πολιτικών αγώνων για Δημοκρατία Ελευθερία Σοσιαλισμό Αριστερή Ανανέωση.
Έφυγε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ο άνθρωπός που πολέμησε αταλάντευτα...
 κάθε μορφή φασισμού , δογματισμού, αγκύλωσης και μιζέριας της πολιτικής ζωής του τόπου, ο μαχητής για την προώθηση, διεύρυνση και στερέωση της Δημοκρατίας.
Ο Λεωνίδας Κύρκος αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα ενάντια κάθε μορφή δικτατορίας, πολιτικής και σκέψης. Πάλεψε για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής στην χώρα μας για μια αριστερά διαρκώς ανανεούμενη χωρίς παρωπίδες και φοβίες για ένα όραμα μιας Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα έδινε ρόλο και προοπτική στις δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού σε βάρος των δυνάμεων της συντήρησης και του αναχρονισμού.
Φεύγοντας αφήνει ένα τεράστιο δυσαναπλήρωτο κενό που γίνεται πιο φανερό στις μέρες που ζούμε, μέρες που κυριαρχεί το σύνθημα αντί του επιχειρήματος, ο εντυπωσιασμός αντί της ουσίας της πολιτικής, η βαρβαρότητα αντί της Δημοκρατίας.
Οι σύντροφοι του από παλιά από τα χρόνια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ αλλά και οι σύντροφοι του στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη, συγκίνηση, τρυφερότητα και μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό θα προσπαθούμε να κάνουμε πάντα πράξη τα οράματα του και να δικαιώσουμε τους αγώνες του ώστε να βαδίσει ο τόπος αυτός σε καλύτερες μέρες.
Λεωνίδα θα ζεις πάντα στις καρδιές μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας έμαθες για τις ώρες που γελάσαμε και κλάψαμε μαζί για τις στιγμές τις ανθρώπινες που μας έκανες να νιώσουμε.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε σύντροφε.