Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οι θέσεις της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Α.ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
Η παράταξη μας τόνισε τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν για την τοπική οικονομία από την διακοπή παρά πολλών δρομολογίων στα Ιόνια νησιά, γεγονός που στις σημερινές συνθήκες λαμβάνει δραματικές διαστάσεις.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α επισήμανε τόσο τις ευθύνες της....
 κυβέρνησης για την διάλυση και μη πιστοποίηση του Ελληνικού Νηογνώμονα όσο και της ΕΕ που για μια ακόμη φορά παρενέβη στηρίζοντας τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της ακτοπλοΐας.
Είναι φανερό ότι η «απελευθέρωση» στον χώρο της ακτοπλοΐας οδήγησε σε πλήρη επικράτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών ,ιδιαίτερα των μικρών νησιών.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ζήτησε άμεση αποκατάσταση της ανωμαλίας που έχει παρουσιασθεί και επανέναρξη των δρομολογίων που έχουν διακοπεί.
Β. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ
Στην συζήτηση για την πρόοδο του ΕΣΠΑ η παράταξη μας επισήμανε τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν καθώς και την μεγάλη δυσκολία του περιφερειάρχη και της διοίκησης που ασκεί εδώ και εννιά μήνες στην ΠΙΝ να δώσει την αναγεννητική πνοή που χρειάζεται στο πρόγραμμα.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α τόνισε ότι απαιτείται άμεσα η αναθεώρηση και η αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ ώστε να συμβαδίζει με την διαμορφωμένη κοινωνικοοικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από την ληστρική επιδρομή της τρόικας και του μνημονίου που συναίνεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Στην κατεύθυνση αυτή η παράταξη μας ζήτησε:
1.σε άμεση προτεραιότητα να τεθεί η επίλυση εκκρεμοτήτων των μεγάλων έργων υποδομής και να αρχίσει η υλοποίηση τους.
2.να απεγκλωβιστούν οι πιστώσεις του προγράμματος που μένουν ανενεργές γιατί έχουν δεσμευθεί σε δράσεις που έχουν τον πρώτο λόγο οι τράπεζες, οι οποίες όμως δεν χρηματοδοτούν πλέον καμιά μικρομεσαία επιχείρηση και επαγγελματία. απευθείας χρηματοδότηση των μικρομεσαίων να κρατήσουν τις δουλειές τους και το προσωπικό τους με καλές εργασιακές συνθήκες.
3. Τώρα χωρίς καθυστέρηση προώθηση της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά μας ώστε να μειωθούν εννιά με δέκα φορές οι τιμές των εισιτηρίων και να στηριχθεί το εισόδημα των συμπατριωτών μας και να βοηθηθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά η νησιωτική μας οικονομία.
Αργοστολι,18/09/2011 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α