Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τo Δ/Σ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας κατά την συνεδρίαση του στις 15/9/2011 ,ενεργώντας με βάση την εντολή της Γενικής του Συνέλευσης που το εξουσιοδότησε να λάβει απόφαση για απεργία σε ημερομηνία που θα κρίνει απαραίτητη , αποφάσισε να προκηρύξει:...
Α) 24ωρη απεργία την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 από ώρες
00:01 έως 24:00 στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στις Δημοτικές Ενότητες Λευκιμμαίων , Μελιτειέων, Αχιλλείων, Παρελίων, Παλαιοκαστριτών, Κερκυραίων, Θιναλίων, Εσπερίων, Κορισσίων.
Β) 24ωρη απεργία το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011 από ώρες
00:01 έως 24:00 στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στις Δημοτικές Ενότητες Μελιτειέων, Αχιλλείων, Κερκυραίων, Παρελίων, Θιναλίων, Παλαιοκαστριτών, Εσπερίων, Κασσωπαίων, Φαιάκων με αιτήματα τόσο για την α΄ όσο και για την β΄ απεργία :
1. Πλήρη εξόφληση μισθών , επιδομάτων και πάσης φύσεως οφειλομένων αποδοχών.
2. Εφαρμογή της Δ.Α. 55/2009.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων προσπάθησε με διάλογο και παραστάσεις προς τις Δ/νσεις των ξενοδοχείων να τους προτρέψει να εφαρμόσουν το νόμο και την σύμβαση καταβάλλοντας εμπρόθεσμα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους. Αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες απ αυτές που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούσαν τους εργαζόμενους με καθυστερήσεις δεδουλευμένων ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Συνδέσμου .
Ωστόσο μερίδα επίσης ξενοδόχων αδιαφόρησε τόσο για τις ανάγκες των εργαζομένων και την εφαρμογή της νομιμότητας ,όσο και για τις προσπάθειες του Σωματείου να υπάρξει ομαλή επίλυση του ζητήματος . Ο διάλογος και η συζήτηση έχει εξαντληθεί και ήρθε η ώρα για δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν θα περιοριστούν μόνο στις 2 προκηρυγμένες απεργίες αλλά θα έχουν κι άλλες μορφές.
Οι κινητοποιήσεις του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες έχουν επιδείξει αδιαλλαξία και όπου οι εργαζόμενοι είναι σε ετοιμότητα να παλέψουν μαζί με το Σωματείο τους για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
Με την ευκαιρία θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι εργαζόμενοι του ΜΙΡΑΜΑΡΕ βρίσκονται για 13η ημέρα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή Ιουλίου Αυγούστου και έχοντας σημειώσει 22 ημέρες συμμετοχής σε επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου την φετινή σαιζόν .
Οι εργαζόμενοι του ΜΙΡΑΜΑΡΕ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη και οριστική εξόφληση.