Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ δύο αλλοδαποί για οπλοκατοχή και

Συνελήφθησαν, σήμερα (12-9-2011) το πρωί στην πόλη της Ζακύνθου από αστυνομικούς της oμάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) Αλβανοί ηλικίας 21 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράνομης οπλοκατοχής. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος συλληφθείς χθες (11-09-2011) το βράδυ συνεπλάκη με δύο ημεδαπούς, ηλικίας 21 και 49 ετών, σε κεντρική Πλατεία της πόλης της Ζακύνθου, προξενώντας τους επικίνδυνες σωματικές....
 βλάβες με σιδερογροθιά.
Οι ημεδαποί κατήγγειλαν το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις και κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 21χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε η σιδερογροθιά.
Όπως προέκυψε, αιτία της συμπλοκής ήταν προσωπικές διαφορές των παθόντων ημεδαπών με ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 21χρονος συλληφθείς.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, όπου κανονίστηκε νεότερη συνάντηση, εντόπισαν δύο άτομα τα οποία στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το ένα άτομο, το οποίο συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 27χρονο Αλβανό υπήκοο, πέταξε στο έδαφος ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε ένα πυροβόλο όπλο (πιστόλι), μάρκας ZASTAVA, μία γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια των (0,4) mm. Ομοίως, το άλλο άτομο, το οποίο διέφυγε της σύλληψης, πέταξε ένα πυροβόλο όπλο
(πιστόλι) ZASTAVA, μία γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια των (9) mm και διέφυγε.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του έτερου δράστη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.