Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση για την άμεση πλήρωση της κενής θέσης εκπαιδευτικού στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας (σ.σ. Τώρα που ψηφίσατε το νόμο Διαμαντοπούλου ψάχνετε για δασκάλους; Είδες τι κάνει η συναίνεση;;;)

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για την αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει την εφετινή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:
Μετά την στέρηση της τακτικής συγκοινωνίας τους με την Κέρκυρα, εξαιτίας της απόσυρσης των πλοίων με τα γνωστά...
 προβλήματα στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, που έχουν εκδοθεί από το Ρωσικό Νηογνώμονα, οι κάτοικοι της νήσου Ερείκουσας στερούνται, πλέον, του βασικού αγαθού της εκπαίδευσης.
Αιτία αποτελεί η αδυναμία πλήρωσης από το Υπουργείο Παιδείας της οργανικής θέσης του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας , με αποτέλεσμα τα τέσσερα μικρά παιδιά του νησιού να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της βασικής τους εκπαίδευσης για την εφετινή χρονιά.
Είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα άμεσης διευθέτησης του προαναφερθέντος ζητήματος, εφόσον αυτονόητη οφείλουμε να θεωρούμε την παροχή βασικών αγαθών στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια κα Υπουργός:
Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να πληρωθεί άμεσα η κενή θέση εκπαιδευτικού στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας;