Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Μάθημα πρώτο: Αγώνας

Δυστυχώς το φετινό πρώτο χτύπημα του κουδουνιού δεν έχει καμία σχέση με άλλες χρονιές. Γιατί όμως;
- Το κουδούνι δε θα χτυπήσει σε πολλούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία γιατί απλά έκλεισαν (ή συγχωνεύτηκαν) !
- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα είναι λιγότεροι από ποτέ! Φέτος 6000 συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά μόνο 600 διορίστηκαν!
- Όταν πιάσουν τα κρύα, πετρέλαιο δεν θα υπάρχει για να ζεσταίνονται οι αίθουσες και οι μαθητές!
- Αν ο διευθυντής έχει χιούμορ, τότε μετά τον αγιασμό, θα πει και το πιο σύντομο,...
σύγχρονο, ανέκδοτο: Για πρώτη φορά, μετά το 1946, ΔΕΝ ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΒΙΒΛΙΑ! Η γνώση θα μοιράζεται σε ...φωτοτυπίες.
- Οι μαθητές που μπαίνουν στο Λύκειο θα αντιμετωπίσουν το νέο σύστημα που δεν έχει ύλη και προοπτική, Το μόνο που έχει είναι εξετάσεις, εξετάσεις και ... πάλι εξετάσεις! Και όλα αυτά γιατί;
Αφού ο μαθητής ξεπαραδιαστεί στην παραπαιδεία, να μπει σε ένα πανεπιστήμιο fast food που, με τον νέο νόμο της Κυβέρνησης, γίνεται παράρτημα των εταιρειών, έρμαιο των μάνατζερ, των οικονομικών συμφερόντων και της αστυνομίας! Και τελικά που να καταλήξει; Άνεργος, ημιμαθής πτυχιούχος σε μια χώρα που την μαστίζει η ανεργία και η φτώχια.


Η λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μετά τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία,διαλύει και την παιδεία!
Ο νέος άνθρωπος που θέλουν να ετοιμάσουν μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι μόνο άνεργος ή αμόρφωτος. Θα είναι πρώτα και κύρια αναλώσιμος και πειθαρχημένος. Δεν θα πρέπει να ακούει και Pink Floyd, να γουστάρει Τσε Γκεβάρα , να έχει φαντασία και φίλους. Δεν θα πρέπει καν να έχει αναμνήσεις. Όπως κανείς δεν κρατάει τις φωτοτυπημένες σημειώσεις να μη θυμάται και τις φωτοτυπημένες στιγμές. Εφήμερος, φτηνός, αναγκαίος μόνο για να πληρώνει φόρους και να δουλεύει για ψίχουλα. Ούτε καν να βλέπει τα ορνιθοσκαλίσματα του να γίνονται γράμματα, τα λάθη στην ορθογραφία στην καρτέλα. Δεν έχει σημασία η ορθογραφία. Την ανορθογραφία θέλουν να πατάξουν. Την ανορθογραφία της δημόσιας Παιδείας, της κριτικής σκέψης, του νεολαιίστικου τσαμπουκά.


Λέμε φέτος να ξεκινήσουμε με ένα άλλο μάθημα! Με αυτό που ξεκίνησαν από νωρίς οι φοιτητές σε πάνω από 300 σχολές. Με το μάθημα που και οι μαθητές παλιότερα επί Αρσένη κατάφεραν να διδαχθούν. Λέμε να ξεκινήσουμε με το μάθημα που έχει τίτλο Α Γ Ω Ν Α Σ.
ΜΑΘΗΤΕΣ– ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΓΩΝΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
- Για μια παιδεία δημόσια και δωρεάν και για όλους, χωρίς περικοπές, χωρίς φραγμούς.
- Για ένα σχολείο και πανεπιστήμιο που να φτιάχνει ολοκληρωμένους ανθρώπους με κριτική σκέψη
- Για το άσυλο, την δυνατότητα μας να αγωνιζόμαστε και τη δημοκρατία.
- Για ένα ελπιδοφόρο μέλλον απαλλαγμένο από την ισόβια καταδίκη σε ανεργία και φτώχια που μας επιβάλει η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ.


“Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι
μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι!”
(Μπέρτολντ Μπρεχτ)






ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ