Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σπ. Σπύρου: «Έφτασε «ο κόμπος στο χτένι», η Κέρκυρα και οι Παξοί έχουν ανάγκη το έργο ύδρευσης-Μιχ. Χρυσοχοϊδης: «Δεσμευτήκαμε για το έργο, η εξέλιξη θα είναι θετική», είπε και ο Σπύρου τον πίστεψε κι έβγαλε και δελτίο τύπου. Τι να πούμε εμείς;;;;

Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ότι το έργο ύδρευσης Κέρκυρας και Παξών θα έχει θετική εξέλιξη, είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.
Η διαβεβαίωση δόθηκε από τον Υπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με αφορμή την καθυστέρηση...
στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε., παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις που έχουν δοθεί και από τον ίδιο τον κ. Χρυσοχοίδη σε επίσκεψή του στην Κέρκυρα.


Δεσμεύσεις Μιχ. Χρυσοχοϊδη


«Έχουμε δεσμευτεί για την κατασκευή του έργου και η εξέλιξη θα είναι θετική», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ενώ δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στις 19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έλευση του Επιτρόπου της Ε.Ε. αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Joannes Hahn, στην Αθήνα.


64 μεγάλα έργα αναμένουν έγκριση


Εν τω μεταξύ, σε συνεργασία που είχε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. με τον Προϊστάμενο Μονάδας Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ελευθέριο Ψαρουδάκη, ο οποίος χειρίζεται το φάκελο του έργου, του ανακοινώθηκε ότι το έργο ύδρευσης νήσων Κέρκυρας και Παξών περιλαμβάνεται μεταξύ των 64 μεγάλων έργων που προωθεί η Κυβέρνηση στην Ελλάδα, για τα οποία εξετάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, η διαδικασία που αφορά στην τεχνική στήριξη των έργων αυτών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των δαπανών.
Μάλιστα, ο κ. Ψαρουδάκης αναφέρθηκε και σε συζήτηση που είχε με τους τεχνικούς της Τρόικας, αναφορικά με τα έργα αυτά, τους οποίους και ενημέρωσε, με βάσει τα στοιχεία που προκύπτουν από την πρώτη αποτύπωση που ήδη έχει ολοκληρωθεί.
«Υπολογίζουμε», είπε ο κ. Ψαρουδάκης, «ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει ανακοίνωση για τα έργα αυτά», εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι το έργο της ύδρευσης για Κέρκυρα και Παξούς θεωρείται σημαντικό και για το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Περιφερειάρχης: «Μας εμπαίζουν, αν δεν το προχωρήσουν»


Σε δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό, τόνισε ότι «έφτασε «ο κόμπος στο χτένι» με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού, θα μιλάμε πλέον για εμπαιγμό της Κυβέρνησης προς τους Κερκυραίους και Παξινούς. Ευελπιστώ», κατέληξε, «ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, θα υπάρξει ανακοίνωση για την ένταξη του τόσο σημαντικού για τα νησιά μας έργου».