Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτημα απλό: Κύριε Στάλια σας αποδοκίμασε το Διοικητικό σας Συμβούλιο. Γιατί δεν υποβάλλετε και εσείς παραίτηση τώρα που μείνατε μόνος; Ελπίζετε να βρείτε τίποτε.....προοδευτικούς που να θέλουν καρέκλα;;;

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδης ζήτησε εισαγγελική έρευνα όσων αναφέρων τα παραιτηθέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΚΕ. Με αυτό τον τρόπο έδωσε πολιτική απάντηση σε ένα τεράστιο ζήτημα που απασχόλησε την τοπική κοινωνία: Συνέβη ή δεν συνέβη κάτι στον ΟΛΚΕ.
Τώρα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η έρευνα των...
αρμόδιων αρχών, αλλά με την προϋπόθεση ότι δε θα σημειωθούν οι γνωστές καθυστερήσεις. Αυτές άλλωστε οι καθυστερήσεις ήταν που αρκετές περιπτώσεις του σύγχρονου πολιτικού μας βίου τις έστειλα για πάντα στο αρχείο, χωρίς ποτέ ο λαός να μάθει όλα όσα πρέπει να μάθει (βλ. Ζήμενς κλπ).
Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ενώ ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Στάλια εκείνος δεν την έδωσε. Αναμένεται και σε αυτό το θέμα με ενδιαφέρον η εξέλιξη. Το ζήτημα είναι γιατί ο αρμόδιος προς τούτο πολιτικός του προϊστάμενος δεν τον απέλυσε. Εκτός κι αν έλαβε το μήνυμα ότι λεφτά για αποζημιώσεις δεν υπάρχουν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις αλήθεια τι πρέπει να κάνει η πολιτική ηγεσία; Να αναμένει την παραίτηση ή να δίνει το χαρτί της απόλυσης στο χέρι;