Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σπ. Σπύρου προς Υ.Π.Α.: Γιατί δε συνδέετε το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» με τον Υποσταθμό της ΔΕΗ;- Ν’ αντικαταστήσετε άμεσα την πεπαλαιωμένη γεννήτρια με νέα

Με επιστολή του, προς τη Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Φώφη Παπαδημητροπούλου, που κοινοποιείται και προς τους: Υπουργό Μεταφορών, Βουλευτές Κέρκυρας, Δήμαρχο Κέρκυρας, Αερολιμενάρχη Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ζητεί ενημέρωση για....
 τους λόγους που η Υ.Π.Α. δε συνδέει τον αερολιμένα με τον υποσταθμό της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αυτή, ο κ. Σπύρου, αναφέρει:
Κυρία Διοικητή,
Ήταν λυπηρή η εικόνα της Κέρκυρας, με την κατάσταση που επικράτησε στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2011, μετά τη βλάβη που υπέστη από την κακοκαιρία το δίκτυο της ΔΕΗ, απέδειξε την ανετοιμότητα της Υπηρεσίας σας να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο αερολιμένας σε έκτακτες περιπτώσεις.
Η εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας, με ένα διεθνές αεροδρόμιο «στα σκοτάδια» και μάλιστα μια ημέρα μεγάλης κίνησης και προσέλευσης αεροσκαφών, πλήττεται, σοβαρά.
Δεν είναι δυνατόν, θεωρώ, επισκέπτες του νησιού μας να αποκομίζουν, ως πρώτη εντύπωση από το νησί μας, καθυστερήσεις στις προσγειώσεις αεροσκαφών που επιβαίνουν και ένα αεροδρόμιο σε συσκότιση!


Τα ανωτέρω προβλήματα που δημιουργήθηκαν, διαπιστώθηκαν και από τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, κατά την επιτόπια επίσκεψή του στους χώρους του αερολιμένα.


Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνατε για ποιο λόγο δεν έχετε, μέχρι σήμερα, προβεί στη σύνδεση του αεροδρομίου με τον Υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται πλησίον και έχει κατασκευαστεί γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου στο μέλλον να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα.


Επιπλέον, θα ήθελα να μου γνωστοποιήσετε, γιατί δεν έχετε αντικαταστήσει την από 30ετίας γεννήτρια του αεροδρομίου, που χρησιμοποιείται, ως εναλλακτική πηγή ηλεκτροδότησης του αερολιμένα, που η παλαιότητά της και η απενεργοποίησή της δημιούργησε επιπλέον προβλήματα.


Όπως πολύ καλά γνωρίζετε κι εσείς, ο αεροδρόμιο της Κέρκυρας έχει υψηλά έσοδα - πολλά εκ των οποίων θα έπρεπε να είναι ανταποδοτικά – και αυτό είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να μην παρουσιάζει αυτή την εικόνα.