Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ για νταμάρια Χωροεπισκόπων

Η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ επιχειρεί ένα ακόμα πραξικόπημα σε βάρος του Κερκυραϊκού λαού και του φυσικού περιβάλλοντος της Κέρκυρας.
Στην συνεδρίαση του Π.Σ στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς τις 18/9/11 φέρνει εισήγηση υπογεγραμμένη από τον Αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο για την καταστροφή των 3 νταμαριών στην θέση Κακότραφο, Χωρεπισκόπων της Β. Κέρκυρας. Τα νταμάρια ιδιοκτησίας τριών μεγαλοκατασκευαστών της....
Κέρκυρας μετά από πολλά χρόνια καταστροφικής δράσης με κάλυψη των κρατικών και νομαρχιακών αρχών την έκλεισαν το 2007 με απόφαση της Δ/νσης μεταλλείων Ν. Ελλάδας. Εν τω μεταξύ υπήρξε και απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας που θεωρούσε παράνομη την Μ.Π.Ο και απαγόρευε την λειτουργία τους.
Όσα χρόνια λειτουργούσαν τα νταμάρια παραβίαζαν όλους τους όρους των περιβαλλοντικών μελετών που οι ίδιοι κατέθεταν. Είχαν προξενήσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια του κοντινού χωριού Χωρεπίσκοποι. Ενώ είχαν κάνει την ζωή των κατοίκων αφόρητη από τις συνεχείς εκρήξεις.
Κοντά στα νταμάρια υπάρχει βενζινάδικο σε απόσταση μικρότερη των 100μ., ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι πηγές Μελισούδι απ’ όπου υδρεύονται όλα τα χωριά του πρώην Δ. Αγ. Γεωργίου.
Σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων έχει χωροθετηθεί το φράγμα συγκέντρωσης νερού Β. Κέρκυρας προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ. Στην λειτουργία των νταμαριών υπήρχε κάθετι αντίθεση από τους κατοίκους των Χοροεπισκόπων και άλλων χωριών.
Όλα αυτά και πολλά άλλα τα αποκρύπτει η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη προσπαθώντας να υφαρπάξει την θετική ψήφο του Π.Σ.Ι.Ν. Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των Χοροεπισκόπων και των άλλων χωριών της Β.Κέρκυρας να ξεσηκωθούν, να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσει το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα που από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Αποδεικνύεται ότι η τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» και του «όλοι έχουν δίκαιο» που ακολουθεί ο περιφερειάρχης της ΝΔ και του ΛΑΟΣ είναι ένα διαρκές κόλπο για να περνάει η πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να απαντήσει:
- Να μην ανοίξουν τα νταμάρια στους Χωροεπίσκoπους
- Να καθοριστεί με επιστημονικά και αντικειμενικά κριτήρια η λατομική ζώνη.
- Να αποκατασταθεί με ευθύνη και κόστος των επιχειρηματιών ο χώρος των νταμαριών.
Να βγάλουνε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μαζί με την κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων καταστρέφουν και το περιβάλλον.
Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής.