Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ φορέων και πολιτών της Κέρκυρας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!- (Σ.Σ.ΞΥΠΝΑ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ ΛΑΕ- ΣΕ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΣΟΥ...)

Να μην πληρώσουν τα άδικα, παράλογα, αντισυνταγματικά και δυσβάστακτα “χαράτσια” που επιβάλλονται με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του μνημονίου, καλεί τους πολίτες η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ φορέων και πολιτών της Κέρκυρας.
Οι εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, για τη συζήτηση τρόπων νομικής προστασίας των πολιτών που αρνούνται και αδυνατούν να καταβάλουν την “έκτακτη εισοφορά” εισοδήματος και ακινήτων. Καλούν τους πολίτες να υπογράψουν και να...
 καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ την ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ που έχει συνταχθεί από ομάδα νομικών και εφοριακών.
Οι εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (Σοφία Λίβερη, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας – Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Διονύσης Στραβοράβδης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Παράταξης ΑΝΑΣΑ – Στέφανος Σαμοΐλης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΕΜΠΡΟΣ – Τάσος Τόμπρος, μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ) συμμετείχαν τη Δευτέρα 26/9 σε εκδήλωση του διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος του Αγίου Ματθαίου, ενώ προγραμματίζουν περιοδείες ενημέρωσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα (το Σαββατοκύριακο σε Νυμφές και Αυλιώτες).


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ διακινεί το παρακάτω κείμενο για μαζική υπογραφή από τους Κερκυραίους πολίτες, με σκοπό την άσκηση ομαδικής προσφυγής κατά των αντιλαϊκών “χαρατσιών”:


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


φορέων και πολιτών της Κέρκυρας


ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα






ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!






ΕΜΕΙΣ,


· οι εργαζόμενοι - μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο,


· οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση,


· οι νέες κι οι νέοι που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας,


· οι συνταξιούχοι της πείνας και της εξαθλίωσης,


· οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια μας εκμεταλλεύονται,


· οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουμε λουκέτα και βλέπουμε να χάνονται οι κόποι μια ζωής,


· οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουμε την κρίση των αξιών,


· οι αγρότες και οι αγρότισσες που βλέπουμε την περιφέρεια να μαραζώνει,






Όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας






Ø Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάθε λίγο να λαμβάνονται όλο και πιο σκληρά μέτρα που οδηγούν σε στρατιές φτωχών και ανέργων..


Ø Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα νέα χαράτσια που επιβάλει συνέχεια η κυβέρνηση του μνημονίου.


Ø Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας !


Ø Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και την θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.


Ø Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνυπογράψουν τη δήλωση άρνησης καταβολής του άδικου έκτακτου φόρου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.


Ø Ζητάμε αδιαπραγμάτευτα να αποσύρει η κυβέρνηση αυτό το νέο παράλογο χαράτσι.


Ø Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που πήραν φορείς και πολίτες της Κέρκυρας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.


Ø Συντονιζόμαστε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους νομικούς φορείς, ώστε να αποσυρθεί το χαράτσι στην κατοικία.






Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε!


Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! Να πληρώσουν οι τράπεζες!






Δεν πληρώνουμε την κρίση!


Δεν πληρώνουμε το χαράτσι!


Θα μας κόψουν το φως; Να τους αλλάξουμε τα φώτα!