Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΠΑΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά

Από τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, μετατρέπουν την παιδεία και την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά και:
• Λείπουν ακόμη χιλιάδες εκπαιδευτικοί ενώ πολλά κενά καλύπτονται από...
εκπαιδευτικούς ελαστικών σχέσεων εργασίας.
• Τα βιβλία θα έρθουν από του … χρόνου! Σήμερα, είναι έτοιμα μόλις 37 τίτλοι βιβλίων στου 1200! Έστειλαν εγκύκλιο στα σχολεία να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD (98428/Γ2/1-9-2011)! Καλούν τα σχολεία να δαπανήσουν χρήματα για τις φωτοτυπίες την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη.
• Οι Δήμοι αδυνατούν οικονομικά να αναλάβουν τη μεταφορά των μαθητών και μέχρι το τέλος του χρόνου η ευθύνη παραμένει στην Περιφέρεια, όπου γίνονται προσωρινές επεκτάσεις των περσινών συμβάσεων αναμένοντας την προκήρυξη του Δήμου.
• Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου καλούν τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για όλα, την ώρα που η ανεργία και η ανέχεια σπάνε κόκαλα!
• Την ίδια ώρα που μιλούν για απολύσεις στο Δημόσιο, προσλαμβάνουν 24 χιλιάδες αναπληρωτές, ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας (προσλήψεις με μπλοκάκι στα σχολεία 2ης ευκαιρίας, μέσω ΜΚΟ από τους δήμους).
• Χίλια ευρώ θα πληρώσει κάθε εκπαιδευτικός το τρίμηνο Οκτώβρη - Δεκέμβρη, χωρίς να υπολογίζονται η έκτακτη εισφορά και η επιβολή φόρου στα ακίνητα για τα επόμενα δύο χρόνια.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
• Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε βιβλία με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Να μη δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των σχολικών επιτροπών για φωτοτυπίες.
• Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ομαλή λειτουργία των σχολείων
• Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
• Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, άμεση κάλυψη των κενών. Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας


Μην περιμένεις άλλο! Μην δεχτείς να σου φορτώνουν την κρίση για να διατηρηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Να οργανώσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εργατικά σωματεία, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση. Με όλες τις μορφές πάλης!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!