Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή απέστειλαν οι αντιδήμαρχοι Διαποντίων Νήσων, διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή των νησιών με την Κέρκυρα

Αριθ. Πρωτ 69441 Κερκυρα 9/9/2011


ΠΡΟΣ: To Υπουργείο Ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
υπόψη Υπουργού
Κου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Κύριε Υπουργέ,
Όπως καλά γνωρίζετε στην άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρα - Διαπόντια Νησιά...
(Οθωνοί- Ερείκουσα - Μαθράκι) τα δρομολόγια εκτελούνταν από το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΙΙ Ν.Κ.33. , τρεις φορές την εβδομάδα που εξυπηρετούσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας .
Μετά τα τελευταία γεγονότα (που αφορούν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας) το συγκεκριμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο σταμάτησε τα δρομολόγια έως ότου λυθεί το θέμα, δημιουργώντας όμως παράλληλα τεράστιο πρόβλημα στην μετακίνηση των κατοίκων των ακριτικών αυτών νησιών, των οχημάτων αλλά και το σπουδαιότερο την τροφοδοσία τόσο σε καύσιμα, όσο και σε είδη πρώτης ανάγκης.
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα αιτήματά μας για:
1) Την έγκριση από το Υπουργείο σας ενός επιπλέον δρομολογίου στην άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Αγ.Στέφανος-Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί-Ερείκουσα-Μαθράκι), η οποία είναι η μόνη που συνδέει δύο φορές την εβδομάδα τα νησιά μας με το λιμάνι του Αγ.Στεφάνου Αυλιωτών στη Βόρεια Κέρκυρα, μεταφέροντας επιβάτες και ΜΟΝΟ επιβάτες .
2) Την επιδότηση κατάλληλου οχηματαγωγού πλοίου στη θέση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ.ΙΙ Ν.Κ. 33 για αποκλειστική μεταφορά οχημάτων, ειδών πρώτης ανάγκης και καυσίμων μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον από την πόλη της Κέρκυρας.


Ο Αντιδήμαρχος της Δημ.Κοιν.Οθωνών Ο Αντιδήμαρχος της Δημ.Κοιν. Ερείκουσας


Αναστάσιος Κασίμης Σπύρος Αργυρός


Ο Αντιδήμαρχος της Δημ.Κοιν.Μαθρακίου


Σπυρίδων Αργυρός