Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας οργανώνει εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
1. Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των...
ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2011.
2. Φωταγώγηση των οδών και πλατειών των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Ώρα 08:00΄: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.
Ώρα 10:30΄: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος και ομιλία από τον κ. Αντώνη Δεσύλλα, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Διοίκησης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Συγγραφέα.
Τέλος προσέλευσης των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:25.
Ώρα 11:00΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης