Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Καλουδης: ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ,και οι συν αυτώ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ»

Διαμαρτυρόμενος δήθεν για «νέο αποκλεισμό του» ο κ. Μπεριάτος από την εκλογή των αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων ότι κάποιοι «καιροσκοπώντας, υπονομεύουν την συναίνεση, την συλλογική επεξεργασία λύσεων και την...
αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας».
Ο Κύριος Μπεριάτος ασφαλώς και έχει μπερδέψει του ποιος καιροσκοπεί.
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ λοιπόν αυτός που ψεύδεται ασύστολα όταν εμφανίζει τον Γιώργο Καλούδη να κατεβαίνει μόνος του στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ως «υποψήφιος της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο Γιώργος Καλούδης ήταν υποψήφιος όχι της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» (όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μπεριάτος), αλλά του κοινού ψηφοδελτίου με τον τίτλο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» των παρατάξεων ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΑΝΑΣΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ και με υποψηφίους τους επικεφαλής των 3 παρατάξεων, Γιώργο Καλούδη, Θόδωρο Γαλιατσάτο και Σωτήρη Βλάχο !!!
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ αυτός που ισχυρίζεται πως η συνεργασία τριών εκ των επτά συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν προωθεί «την συναίνεση, την συλλογική επεξεργασία λύσεων και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας», αλλά όλα αυτά γίνονται με την ….αυτόνομη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ πορεία της δικής του παράταξης !!!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ πάντως είναι ότι η δυνατότητα να δημιουργείται κοινό ψηφοδέλτιο από δύο ή και περισσότερες παρατάξεις, δίνεται από το προεδρικό διάταγμα 74/2011 της Κυβέρνησης, με προφανή σκοπό να διεκδικούν την αντιπροσώπευσή τους στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Αν ο νόμος ήθελε να αντιπροσωπεύεται η μείζονα αντιπολίτευση, όπως απαιτεί ο κ. Μπεριάτος, ασφαλώς και θα το όριζε ρητά !
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ αυτός που μιλάει για «καθηλωμένους στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών και μικρο-παραταξιακών σκοπιμοτήτων», ενώ Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως σε σημαντικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στην καταδίκη των νέων φόρων και του χαρατσιού που επιβάλλει η Κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, στην διακοπή των δρομολογίων, στην μείωση του ΕΣΠΑ (για να αναφερθούμε μόνο σε θέματα του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου) ο κ. Μπεριάτος αναγορεύεται σε εκπρόσωπο και υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης …καταψηφίζοντας τα σχετικά ψηφίσματα.
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ αυτός που συνειδητά αλλοιώνει τα πραγματικά γεγονότα για την εκλογή των αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προφανώς για την δημιουργία εντυπώσεων.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως δεν κατέβηκε μόνος του ο κ. Μπεριάτος, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ίδιος, στο ψηφοδέλτιο του «ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ», αλλά μαζί με τον κ. Άγγελο Βλάχο και πήρε 6 ψήφους αυτός και 4 ψήφους ο συνυποψήφιος του!!!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο Γιώργος Καλούδης δεν πήρε 9 ψήφους, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μπεριάτος, αλλά 7 ψήφους, 5 ο Σωτήρης Βλάχος και 4 ο Θόδωρος Γαλιατσάτος και το κυριότερο θα εναλλάσσονται, όπως δηλώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών!!!
Είναι θλιβερό πάντως ο εκλεκτός του μνημονιακού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο μετά τις Περιφερειακές Εκλογές του Νοέμβρη του 2010 να μην έχει καταλάβει πως αυτός και όσοι τον έφεραν, τον πλαισίωσαν και τον στήριξαν ουρανοκατέβατο υποψήφιο στα Ιόνια Νησιά, έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών στα Ιόνια Νησιά. Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι ότι οι αθηνοκεντρικοί εμάς μας θεωρούσαν με συγκροτημένη περιφερειακή και πολιτική αντίληψη και με πάθος για τα νησιά μας, αδέσμευτους και ανυπότακτους σε πολιτικές αθηνοκεντρικές, πολύ περισσότερο υπερανλαντικές και μνημονιακές, και γιαυτό έριξαν όλο το βάρος τους υπέρ προσώπων υποτακτικών και διεκπεραιωτών των προαποφασισμένων του 2009 «πολιτικών τους» !
Η παντελής απουσία του κ. Μπεριάτου από τα Περιφερειακά δρώμενα, η άχρωμη και ανούσια παρουσία του 9 μήνες τώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αποκορύφωμα την φλύαρη εμφάνισή του στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου στην πατρίδα του μάλιστα την Κεφαλονιά όπου περισσότερο έμοιαζε ως υπερφίαλος καθηγητής και καθόλου ως μαχητικός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, χωρίς μία συγκεκριμμένη πρόταση και θέση, απλά επιβεβαιώνει ότι ήταν και είναι «εκτός τόπου και χρόνου» !!!


Δεν μπορεί επίσης κανείς να παραβλέψει ότι σύσσωμο το Μνημονιακό Ψηφοδέλτιο Μπεριάτου, οι κ.κ.Καρύδης Γεώργιος, Δαγκλή Ανδρομάχη, Βλάχος Άγγελος,Γεωργάτος Διονύσιος,Γιαννάτος Ελευθέριος,
έχοντας προδώσει ιδεολογία, αρχές και αξίες, ανερυθρίαστα υποστηρίζουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις πιο ακροδεξιές και αντιλαικές πολιτικές που γνώρισε ποτέ η νεώτερη Ελλάδα και εφαρμόζει το ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και η κυβέρνηση του Μνημονίου, το οποίο τους έστειλε ως τοποτηρητές του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα οποία δίνουν καθημερινά εξετάσεις, αγαπώντας πολύ μόνον τις καρέκλες της κυβερνητικής εξουσίας και τα οφέλη της, τα οποία απέκτησαν με το σύνθημα απάτης: «Υπάρχουν λεφτά»! Δεν ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε το Ψήφισμα να μη κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα όταν ο πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος και το νέο χαράτσι ! Είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στον Επτανησιακό Λαό και στην ιστορία!