Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ του μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Τόμπρου για τα λατομεία

Η απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και της παράταξής του να εισηγηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο το άνοιγμα των λατομείων στου Τρουμπέτα, παρά την αναλυτική ενημέρωση για το θέμα αυτό που του έγινε από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, σημαίνει δύο πράγματα: α) ή κάποιοι δεν γνωρίζουν την ισχύουσα νομοθεσία...
 και επιπροσθέτως δεν ξέρουν και να διαβάσουν τις αποφάσεις του Δ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάποιοι «τα πήραν κάτω από το τραπέζι».
Σε κάθε περίπτωση αποτελεί εγκληματική πράξη κατά της Κέρκυρας, σε σχέση με το Περιβάλλον, αλλά και σε σχέση με το έργο των φραγμάτων, του οποίου η Περιβαλλοντική Μελέτη προβλέπει μερική αποκατάσταση των σημερινών λατομείων και που δεν πρόκειται να τύχει καμιάς έγκρισης από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ε. Ε, όταν αυτή πληροφορηθεί, ότι στα 150 μέτρα από το φράγμα λειτουργούν λατομεία.
Δεν έχουν τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί υποστηρικτές τους το δικαίωμα να ακυρώσουν ένα τέτοιο έργο για την Κέρκυρα. Όμως, σε περίπτωση αδειοδότησης των λατομείων, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν κοινή συναντίληψη, όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού και όλες τις Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν από κοινού σε ασφαλιστικά μέτρα.