Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του τόπου.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν, μεταξύ άλλων:...
η προγραμματική με το Υπουργείο Πολιτισμού, τα ακίνητα στο Μον Ρεπό, τα φράγματα και τα μικρά λιμάνια.
Στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε ότι υπήρξε μια ενημέρωση του κ. Χαραλάμπους προκειμένου να έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων της Κέρκυρας, για τις παρεμβάσεις που θα κάνει το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε καταρχήν στο θέμα της διακοπής της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, τονίζοντας ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα με τον νηογνώμονα, με άμεση επίπτωση στα Διαπόντια αλλά έχουμε προβλήματα και σε άλλα λιμάνια. Η πολιτεία δεν μας έχει απαντήσει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας. Είχαμε δει εγκαίρως το πρόβλημα και είχαμε ζητήσει σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά ακόμη περιμένουμε».
Όσον αφορά στις εξελίξεις για τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο Δήμος είναι καθ’ όλα έτοιμος, έχει επισκεφθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει ζητήσει συντόμευση των διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες δράσεις. «Το ΥπΠΟΤ έχει αδιαφορήσει , κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις και ο Υπουργός δεν έχει έρθει ακόμη στην Κέρκυρα» κατέληξε ο κ. Τρεπεκλής.
Αναφερόμενος στο Μον Ρεπό, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι και εκεί υπάρχει εκκρεμότητα με τα κτίρια που έχει αναλάβει να συντηρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού. «Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να απαντηθεί το αίτημά μας για την επιστροφή των κτιρίων στο Δήμο ώστε να προβούμε σε άμεση συντήρηση των κτιρίων» τόνισε ο κ. Τρεπεκλής.
Ένα μεγάλο ζήτημα για την Κέρκυρα αποτελεί το έργο των φραγμάτων. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας υποστήριξε ότι είναι δικαιολογημένες οι ενστάσεις όλων για την πορεία αυτού του έργου και αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τις συνεχείς οχλήσεις στους αρμόδιους υπουργούς. «Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο υπουργός μέχρι τέλος του μήνα, τι σκοπεύει να κάνει με το έργο της ύδρευσης, γιατί τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά», δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.
Τέλος, ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο απένταξης του έργου, που αφορά στη δημιουργία Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο από το Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς.


«Το έργο αυτό είναι στα σπλάχνα της πόλης, δεν μπορεί ο Δήμος να μην συμμετέχει με μια προγραμματική στην όποια δράση αναπτυχθεί. Μαθαίνουμε ότι ίσως το έργο απενταχθεί. Εμείς είμαστε εδώ, με την πόρτα του Δημαρχείο ανοικτή, προσφέρουμε τη συνεργασία μας, ώστε να μην χαθούν τα 8,5 εκ. ευρώ από την Κέρκυρα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους στις δικές του δηλώσεις έκανε λόγο για συνάντηση ενημέρωσης με τον Δήμαρχο Κέρκυρας. Στη συνάντηση, είπε ο κ. Χαραλάμπους, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τα θέματα της συγκοινωνίας των Διαποντίων, για τα προβλήματα των μικρών νησιών και για μια σειρά ζητημάτων όπως η υδροδότηση και το άλυτο θέμα των φραγμάτων, αλλά και για το γεγονός ότι μάθαμε, ανεπίσημα, ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποσύρει το ενδιαφέρον της για το Μουσείο Τυπογραφίας. Υπάρχει όμως εδώ ένα θέμα, τα 8,5 εκ. ευρώ που αφειδώς θα δινόταν στην Τράπεζα Πειραιώς για το Μουσείο τι θα απογίνουν. Και εμείς είμαστε κάθετοι να δοθούν είτε στο Δήμο είτε στις εφορείες Αρχαιοτήτων, προκειμένου να υπάρξει μια στοιχειώδης συντήρηση των μνημείων της Κέρκυρας.
Ο κ. Χαραλάμπους δεσμεύτηκε ότι θα φέρει προς συζήτηση στη Βουλή όλα τα ζητήματα αυτά, που αποτελούν διεκδικήσεις της Κέρκυρας, αλλά και τα προβλήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Δήμαρχο.