Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα από την ΕΕ για τα φράγματα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προγραμματίζουν να συναντήσουν στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι Δήμαρχοι Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής και Παξών Σπύρος Μπογδάνος, για το έργο της ύδρευσης Κέρκυρας (φράγματα).
Η συνάντηση κρίνεται αναγκαία, τονίζει ο κ. Τρεπεκλής, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η....
ΕΕ τηρεί αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα.
«Θέλουμε την ξεκάθαρη θέση του Υπουργού, για να γνωρίζουμε τον προγραμματισμό που θα πρέπει να κάνουμε. Μην ξεχνάτε ότι η υπόσχεση υλοποίησης αυτού του έργου μας έχει στερήσει τη δυνατότητα διεκδίκησης και υλοποίησης άλλων έργων στο τόπο μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεπεκλής.
Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κέρκυρας διεκδικεί το έργο στο σύνολό του, τόνισε ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει το κράτος να κρατήσει τις υποσχέσεις του και υπενθύμισε ότι διαχρονικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε ομόφωνη θέση για την υλοποίηση του έργου.


Υπερθεματίζοντας και ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Μπογδάνος έκανε λόγο για ζωτικό ζήτημα, υπενθύμισε το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης των Παξών και τόνισε ότι θα πρέπει ο Υπουργός Ανάπτυξης να δώσει σαφείς απαντήσεις για την πορεία του έργου των φραγμάτων.