Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ετοιμος να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα οφειλετών του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσοι χρωστούν στο Δήμο Κέρκυρας ζήτησε σε σημερινές δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ερωτόκριτος Καρύδης, προειδοποιώντας με κοινοποίηση δια του τύπου των οφειλετών, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κατ’ εξακολούθηση.
«Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στη καταβολή των μισθών των εργαζόμενων στο Δήμο ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα...
καταβάλλουμε τις οφειλές που προκύπτουν έως 31.8.2011, στους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι και τις άλλες δομές του Δήμου. Από τον Σεπτέμβριο βέβαια και μετά οι εργαζόμενοι σε Επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ και δημοτικές δομές θα πρέπει να πληρωθούν από τον φορέα που εργάζονται» τόνισε ο κ. Καρύδης, ζητώντας συνέπεια των οφειλετών προκειμένου να συνεχίσει ο Δήμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.


Ο κ. Καρύδης τόνισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες (καθυστέρηση απόδοσης πόρων από το Κράτος, συσσωρευμένες οφειλές προς τον Δήμο κ.α.) και μέσα στο στενό ασφυκτικό πλαίσιο της οικονομικής κρίσης «θα παλέψουμε ώστε να μην βρεθούν εργαζόμενοι στο δρόμο και θα σταθούμε πλάι τους σε όλα τα δίκαια αιτήματα».


Αναφορικά δε με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους του Δήμου Κέρκυρας και την ενδεχόμενη λήψη δανείου για την αποπληρωμή αυτού, ο αντιδήμαρχος κ. Καρύδης ενημέρωσε ότι υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα με τους ισολογισμούς των πρώην Δήμων Κερκυραίων και Εσπερίων. «Θα πρέπει να κλείσουμε τους ισολογισμούς αυτούς, και πιστεύω ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την επαναδιαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά.