Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ: Αδυσώπητος εχθρος μας η κυβέρνηση και πρέπει να γίνουν εκλογές

Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού, που έγκαιρα το ΚΚΕ είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική και πολιτική συμπόρευση για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί αυτόν και τα παιδιά του να ζουν για δεκαετίες στην πιο μαύρη δυστυχία των μισθών πείνας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από τη δική τους κρίση και από την αναγκαστική γι' αυτούς κρατική χρεοκοπία.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι λαϊκή χειραφέτηση, αφύπνιση και...
οργάνωση κατά των κοινών αδυσώπητων εχθρών μας, της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας, των άλλων κομμάτων της και των διεθνών συμμάχων της, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα, για να έρθει πιο κοντά η ώρα της ανατροπής, να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο που να θέτει εδώ και τώρα:
• Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
• Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Να ανήκει στην εργατική τάξη και στο λαό ο πλούτος που παράγουν, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
Τα δημοψήφισμα θα αποτελέσει παγίδα για το λαό. Πρέπει να γίνουν εκλογές.


Στις εκλογές, για να έχει όφελος ο λαός, για να κερδίσει χρόνο και να βγει πιο ισχυρός, χρειάζεται να υποστούν μεγάλο «κούρεμα» και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που είναι πρόθυμα να συμβάλουν στη διαμόρφωση διάφορων μορφών κυβερνήσεων συνεργασίας – συναίνεσης για να ολοκληρωθεί το αντιλαϊκό έγκλημα. Ο λαός έχει κάθε λόγο και χρέος να εμπιστευτεί, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ που είπε έγκαιρα όλη την αλήθεια, είναι έμπειρο, ικανό και δοκιμασμένο, δεν έχει καμία δέσμευση προς τα μονοπώλια, το σύστημα, την ΕΕ και έχει αποδείξει ότι δεν τους φοβάται.


Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε τώρα, την ψυχή του την πούλησε στο κεφάλαιο πολύ πριν ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν γίνεται να αλλάξουν, είναι σάπια και αντιδραστικά, όπως και το σύστημα που υπηρετούν. Τα βάρβαρα μέτρα ήταν στο πρόγραμμα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα είχαν ψηφίσει στην ΕΕ πριν την κρίση, κατά συνέπεια είναι ψέμα ότι τους τα επέβαλαν οι ξένοι. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που παριστάνουν ότι αντιπολιτεύονται, διεκδικούν την πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή τους. Αυτά τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Θα φέρουν ακόμα χειρότερα μέτρα μπροστά στη δρομολογημένη χρεοκοπία από την κυβέρνηση και την ΕΕ.


Είναι μεγάλη παγίδα ότι λύση υπέρ του λαού μπορεί να δώσουν διάφορες κυβερνήσεις όπως κι αν ονομάζονται, «οικουμενικές», «κεντροαριστερές», «πατριωτικές» ή «αριστερές». Τέτοιες κυβερνήσεις που προτείνουν διάφορες δυνάμεις, όπως και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα δώσουν ανάσα στο λαό, αλλά στο σύστημα. Τέτοιες κυβερνήσεις μπορούν να στηριχθούν από τμήματα της πλουτοκρατίας, γιατί δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο απ' αυτές, εφόσον δεν στοχεύουν στην ανατροπή της εξουσίας και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.


Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού. Σημαίνει λαϊκή χειραφέτηση και συμμαχία κατά του κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου, αποδέσμευση απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μόνο η λαϊκή εξουσία και οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει την εθνική κυριαρχία, την προστασία της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές, υπέρ του λαϊκού συμφέροντος.


Η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιήσει τη μεγάλη τους δύναμη. Δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Αν ορθώσουν το ανάστημά τους, εμπιστευτούν τη δύναμή τους, το δίκιο τους, θα διαπιστώσουν ότι είναι μια πανίσχυρη δύναμη που παράγει τον πλούτο και μπορεί να γίνει δύναμη εξουσίας, να διαμορφώσουν μια ολωσδιόλου νέα οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής, όπου αυτοί θα είναι τα αφεντικά.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους αγρότες σε καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στις 19 & 20 Οκτώβρη. Κανένα γραφείο, κανένα σχολείο, κανένα μαγαζί, καμία επιχείρηση να μην λειτουργήσει. Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο στις 10:00 το πρωί.