Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μπάμπη Χαραλάμπους

Για το χαράτσι ακινήτων
Την περασμένη Τρίτη ψηφίστηκε στη βουλή, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμα ένα χαράτσι, αυτό των ακινήτων. Εκεί που έχουμε φτάσει πια καθημερινά ο Έλληνας εργαζόμενος διερωτάται τι νέο χαράτσι θα εφεύρει η κυβέρνηση, για να τους στερήσει μέρος από το πενιχρό εισόδημα τους.
Εμείς καλούμε τον κερκυραϊκό λαό αλλά...
και όλο τον ελληνικό εργαζόμενο λαό να σκεφτεί, να δει ποιοι είναι εκείνοι, που βγαίνουν και μιλούν, και συμπαραστέκονται στις αγωνίες του, αλλά όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στη βουλή, ψηφίζουν τα χαράτσια που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του λαού. Εδώ βεβαία δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη τη δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου ο οποίος ειρωνευόμενος τον Έλληνα εργαζόμενο, φτωχό επαγγελματία και άνεργο, για τα χαράτσια που υποχρεούται να πληρώσει, δηλώνει και ο ίδιος αδυναμία πληρωμής( παρότι έχει στην κυριότητα του 38 ακίνητα και 15 η σύζυγος του) και θα περιμένει τον κ. Βενιζέλο να τον οδηγήσει στη φυλακή.
Ας τα λάβουν όλα αυτά υπόψη τους οι Κερκυραίοι και ο ελληνικός λαός και φυσικά να μην τρομοκρατηθεί, να μην εκφοβηθεί και να δηλώσει περήφανα ότι τα χαράτσια αυτά είναι παράνομα και αντιλαϊκά και δεν μπορεί να τα πληρώσει για αυτό τα επιστρέφει.




Για την εισαγγελική εντολή στου διευθυντές των σχολείων


Αυτές τις ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες έστειλε εγκύκλιο στους διευθυντές των σχολείων και τους ζητούσε να γίνουν χαφιέδες και να καρφώνουν τους μαθητές οι οποίοι κάνουν γενικές συνελεύσεις και ετοιμάζονται για καταλήψεις. Αυτό κατά τον κ. Τέντε είναι παράνομο. Δεν έστειλε εισαγγελέα όμως στην αρχή της σχολικής χρονιάς, που οι μαθητές δεν πήρανε βιβλία, ούτε που κλείσανε 2000 χιλ .σχολεία, αλλά ούτε που λείπουν ακόμη αρκετοί εκπαιδευτικοί από τις θέσεις τους. Αλλά ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος για τους μαθητές που αγωνίζονται για μια πραγματικά δωρεάν και δημόσια παιδεία, για να τους δοθούν βιβλία, να έχουν εκπαιδευτικούς και να πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί τους ικανοποιητικά!!!
Εμείς καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν στους αγώνες των μαθητών, ώστε ο νόμος πλαίσιο που είναι καθαρά αντιλαϊκός και ταξικός να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Είμαστε βέβαιοι αλλά και αισιόδοξοι, ότι δεν θα εφαρμοστεί, γιατί δεν γίνεται αποδεκτός από την λαϊκή εργατική τάξη.