Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης απαντά στον Χαραλάμπους για τις προσχώσεις στο λιμάνι του Αγ. Στεφάνου

Σε απάντηση της αριθ. πρωτ. 23501/26-9-2011 Ερώτησης των Βουλευτών κ.κ. Χ. Χαραλάμπους, Ν. Καραθανασόπουλου και Ν. Μωραΐτη, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας σάς γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου παρατηρήθηκαν προσχώσεις άμμου από τα θαλάσσια ρεύματα στους λιμένες - αλιευτικά καταφύγια «Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών» και «Αστρακερής Καρουσάδων» στη βόρεια Κέρκυρα, που σε συνδυασμό με το φαινόμενο της αποθαλασσίας (ρεστίας), καθιστούσαν δύσκολη την...
 προσέγγιση τόσο των πλοίων της άγονης γραμμής Αγίου Στεφάνου - Διαποντίων Νήσων, όσο και την εξυπηρέτηση τοον αλιέων.


2. Δεδομένου ότι στην παρούσα χρονική περίοδο υφίσταται σύνδεση των Διαποντίων Νήσων με την Κέρκυρα μέσω του λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών και προκειμένου να προχωρήσει η εκτέλεση βελτιωτικών έργων στον εν λόγω λιμένα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έχει ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δηλαδή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και το Δήμο Κέρκυρας, προκειμένου ληφθεί μέριμνα κατασκευής βελτιωτικών έργων (επαρκής λιθοδομή - καθαρισμός λιμενολεκάνης από προσχώσεις).




Ο υπουργός
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης