Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝ:Με ενωτικούς αγώνες, μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή

11.000.000 Ελλήνων απαίτησαν και απαιτούν αλλαγή πολιτικής.
154 βουλευτές ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση, επιβάλει νέους φόρους, νέο φτωχολόγιο, νέα ανεργία με τις εφεδρείες, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, δολοφονεί την κοινωνία.
Ψήφισαν εκβιαζόμενοι, και το ομολογούν απελπισμένοι το "συμβόλαιο...
θανάτου" που έχουν υπογράψει με την τρόικα και τους ξένους επικυρίαρχους.
Ο λαός όμως δεν εκβιάζεται. Δεν τρομοκρατείται. Δεν διχάζεται.
Πλημμύρισε τους δρόμους όλης της Ελλάδας, και της Κέρκυρας. Με ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό τρόπο έδωσαν απάντηση στην ανάλγητη και κοινωνικά καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.


Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Κέρκυρας χαιρετίζει τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών, μικρομεσαίων επαγγελματιών, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Κέρκυρας απαιτώντας να φύγει αυτή η κυβέρνηση που έχει καταδικάσει την κοινωνία στην εξαθλίωση και έχει υποθηκεύσει το μέλλον όλων.


Για μια ακόμη φορά συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να στραφούν εναντίον δυνάμεων του κινήματος. Την αντικειμενικά προβοκατόρικη δράση τους την γνωρίζουμε και την έχουμε καταδικάσει επανειλημμένα. Το επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά, καθαρά και απόλυτα.


Σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος. Τα ποτάμια των απεργών και διαδηλωτών συναντώνται και συγκλίνουν σε κοινό στόχο.
Με τον ενωτικό τους αγώνα μπορούν να πετύχουν μια ιστορική νίκη ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Ας δώσουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας σ' αυτό το στόχο.